Dumpa honom – inte en feministisk bok!

Jag fick tag på boken Dumpa honom (He´s just not that in to you) på en bokswopping häromdagen. Den är skriven av Greg Behrendt och Liz Tuccillo, samma personer som skrev manuset till Sex and the city. Jag tänkte att det kunde vara perfekt för Feministbiblioteket med en bok som handlar om att man inte ska hänga kvar vid män som inte är intresserade, utan istället släppa taget och ta kontroll över sitt kärleksliv. Efter att ha läst ett kapitel märkte jag att det var precis tvärt om. Allt gick ut på att en kvinna aldrig ska ta kontakt med en man. Om en man är intresserad så hör han av sig, är han inte det så blir allt bara värre av att kvinnan ringer och tjatar. Det känns modernt i dagens svenska samhälle. Not. Jag är glad att jag lever här och inte i USA om det är den typen av värderingar som gäller där (jag betvivlar dock att det är den enda sanna bilden).

När jag gör en googling på boken ser jag att den även har blivit film och till min glädje är det inte bara jag som tycker att boken/filmen har ett antifeministiskt budskap. Läs här vad Malena Janson på svenskan skrev om filmen för ett par år sedan. Filmen har tydligen vinklats till att bli en enda lång jakt för kvinnor att få en ring på fingret. Känns ungefär lika modernt som budskapet i bokens första kapitel.

Nej, det blev en helt vanlig deckare för mig istället och så får jag se vilken feministisk bok jag tar itu med härnäst!

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Anonym3 april, 2012 kl. 12:48
  • Svara

  Hal läst boken och tycker den är toppen. Den handlar om att vi kvinnor ska ha mer självrespekt och inte komma på 17 (dåliga) ursäkter för att höra av oss till en kille som ändå inte är intresserad. Han har säkert glömt telefonen hemma, han har säkert mycket på jobbet, han har nog tappat bort mitt nr …. och så fortsätter uräkterna för att man ska får höra av sig. Hade han varit intresserad hade han hört av sig! Vi är värda mer en alla ursäkter och träffar du den rätta kommer han att höra av sig! Dumpa honom – HAN ÄR INTE VÄR DIG, Klock ren! Kanke ska läsa hela boken inte bara ett kapitel! 🙂 Boken hjälpte mig att hitta mannen i mitt liv, mannen som är berädd på att gör allt för att få mig! Mannen som visar uppskattning, omsorg och kärlek! <3

  1. Jag håller med om att det budskapet är bra och det var just därför jag tog tag i boken och tänkte recensera den här. Men mina invändningar var ju att mycket av grundtanken försvann i det amerikanska sättet att kvinnor måste vänta på att ringa mannen. Det kanske inte var så i resten av boken, men första kapitlets budskap var att ska vänta lagom länge och sedan skita i honom, några andra alternativ fanns inte.

  • wenche Fransson14 maj, 2015 kl. 09:31
  • Svara

  Hejsan!!
  Jag skulle så gärna vilja läsa boken men den finns inte att få tag på .. Vet du någon som vill sälja den så är jag jätte intresserad av att köpa den…
  vill ha tipps om var jag kan hitta den….

  MVH Wenche

  1. Jag har gjort mig av med mitt ex tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.