Feministbiblioteket tipsar: idrottsböcker

Tidningen NU 62018

Nu har jag varit med i NU igen! Veckans nummer av det liberala veckomagasinet är – så klart – OS och mina böcker handlar om sport. Alla tre har dessutom någon koppling till olympiska spel. I vanlig ordning är det kvinnliga författare och böcker om kvinnor. Kvinnor och sport är – det har ni nog fattat vid det här laget – ett av mina favoritämnen.

Jag tipsar om böckerna:

På damsidan av Helena Tolvhed

Dagbok från Berlinolympiaden av Barbro ”Bang” Alving

License to jump! av Marit Stub Nybelius och Annette R Hoffmann

Läs hela artikeln i Tidningen NU (bara i pappersformat än så länge).

För fler böcker med sporttema, läs min genomgång av sportåret 2016 här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.