Feber, kyla och höstlovsmys – oktobersummering 2023

Höstlovsmys 2023

Höstlovsmys 2023: En flicka läser under en växt (läslovsbingo) och mamman tittar på Vänner och sörjer Matthew Perry.

Oktober började med sängliggande, förmodligen Covid. Sedan har jag mest hållit mig flytande när kylan trängde på och tröttheten stannade kvar. Mot slutet av månaden fick jag Halloweenpynta och vi kunde kunde ta det lugnt för en veckas lov.  Eftersom vi visste att november skulle börja med en liten miniutflykt var det inte så mycket gnabb och tristess, utan mest mys.

Oktober blev också en oerhörd kontrast mot september. det var fortfarande sommarvärme när jag var i Göteborg och efter min konvalescens var det riktigt kallt. Av olika anledningar har jag inte varit så mycket inne i stan på jobbet heller, så oktober blev rätt trist månad. Behållningen var såklart alla färger.

Min läsning

Läsningen har saktats ner något och jag har nästan tappat ljudböckerna helt. Har inget flöde där. Har lånat lite böcker på biblioteket som jag läst, men kraven från jobbet pockar på och minskar både läs- och blogglust.

Läsa jorden runt: Tre nya länder prickades av i oktober, varav ett är lite överranskande att det är nytt (Norge).

  • Brasilien
  • Norge
  • Marocko

Norge på norska: Jag har inte kommit igenom med den här utmaningen än, men kan säga att jag smygstartat med att läsa årets nobelpristagare Jon Fosse på svenska. Jag läste Trilogin, som jag tyckte mycket om. Nu ska jag se till att läsa mer böcker från Norge på norska så att utmaningen klaras av i år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.