Feministbiblioteket tipsar: Fattigdom och klasskillnader

Fattigdom och klasskillander i Tidningen Nu

Idag har Jan Björklund avgått och jag ska inte skriva någonting om det här och nu, men jag passar på att skriva om mina boktips i senaste numret av Tidningen Nu. Eftersom det var fattigjanuari fortfarande skrev jag om böcker som berör fattigdom och klasskillnader. För vissa är januari en hemsk månad rent ekonomiskt, medan andra inte ens märker någon skillnad. Det finns ekonomiska skillnader i vårt samhälle också. Böckerna jag skrev om är böcker som tar upp en annan tid, en tid så klasskillnaderna var större. I en av böckerna var fattigdomen, eller kanske snarare sparsamheten, något mer eller mindre självvalt.

Mina boktips

Mor gifter sig av Moa Martinsson

Neapelkvartetten av Elena Ferrante

Gå genom väggar av Marina Abramovic

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.