Familjen Mitchell mot maskinerna på Netflix

Familjen Mitchell och maskinerna

Vi ser en del tecknade filmer och filmer för barn hemma med familjen. Familjen Mitchell mot maskinerna på Netflix var den senaste i raden och det är verkligen en trevlig familjefilm. Jag hade inte hört om den innan så det blev en fin överraskning. Maskinerna tar över världen och de enda som kan rädda dem är den galna familjen Mitchell.

Katie tycker om att sitta hemma och göra film, medan hennes pappa önskar att hon vill göra saker tillsammans i skogen. När hon kommer in på en filmutbildning på ett universitet på andra sidan USA, ökar konflikten mellan far och dotter. När det väl ska resas är Katie supertaggad och ska gå på fest redan på kvällen, medan pappan tagit ledigt å hennes vägnar för att hela familjen ska kunna bila tillsammans.

Stämningen blir inte direkt bättre när Katie inser att hon kommer att missa en stor produktlansering. Den lanseringen ska dock bli startskottet för den stora katastrofen. Pal, filmens motsvarighet till Iphones Siri, blir förbannad när en IT-kung presenterar en robot som ska ersätta Pal. Istället för att få robotarna att göra saker för en, ser Pal till att alla robotar hämtar in alla människor på jorden så att inga ska finnas kvar.

Familjen Mitchell hamnar mitt i ett bråk med robotar, men undviker att bli tillfångatagna för att deras fula hund kan misstas för en gris och det gör robotarna så förvirrade att det blir syntax error. Till sin hjälp får de två omprogrammerade robotar och de inser att de är de enda som kan rädda världen. Innan de kan göra det måste Katie och hennes pappa börja samarbeta.

Det är en fin far-dotter-relation om det problematiska med frigörelseprocessen. Det ska också vara ett hinder i teknikintresse, då pappan är överdrivet okunnig och inte vet vad YouTube är. Han skickar också friendrequests i pappersbrev. Samtidigt har familjen Mitchell grannar som är Instagramfenomen och bara är så himla lyckade.

Allt upplagt för roliga scener och igenkänningsfaktorn är hög. Katie är en fin förebild som är duktig på det hon gör och nördig på ett härligt sätt. Sedan undrade vi om det inte var så att det i slutscenerna antyuds att hon är lesbisk. Det skulle ju i så fall vara unikt i genren! Och ja, vid en snabb googling verkar så vara fallet. Mycket roligt, även om det inte sägs något i den vägen under filmens gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.