Familjen besökte Taxinge julmarknad

Taxinge julmarknad 2022

Vi har varit på Taxinge julmarknad förut, närmare bestämt 2019, och då tyckte i alla fall jag att den var fantastiskt bra. Så nu valde vi att återvända. Det blev en fin utflykt i ymnigt snöfall (på vägen hem), men vi hittade inget julpynt och mäktade inte med att stå i kö till den enorma fikabuffén när kön var ute och det snöade sidled. Ibland är fika inhandlad på en mack ätandes i bilen också ok.

Marknaden var inte som jag mindes den. Det var mest stånd med innehåll som min man påpekade var tämligen löst sammankopplad med julen. Tovade vantar och de traditionella handdukarna med påsytt omtag för ugnsluckan finns på alla marknader, från januari till december.  Vi saknade de smakfulla pynten och alla pepparkaksformar! Vi kom hem med julmat, så helt misslyckad var inte utflykten i inköpssyfte. Och vi hade som sagt trevligt ändå.

Vi pratade lite om vem som gillar alla dessa marknader och varför de är så populära. Jag gillade Taxinge förra året för att det fanns så många stånd som sålde fina saker och där det fanns en önskan att köpa lite saker att ta fram till julen. Nu såg jag mer allt pynt som såldes som skräp redan innan jag hunnit ta med det hem och tröttnat på det. Andra marknader är ju annars mest remmar och fula t-shirts och det har man väl tröttnat på vid det här laget?

Om man vill gå på en julmarknad med smakfulla saker för granen och pyntbordet och där man kanske kan köpa sig en fin krans till ytterdörren, vart ska man gå då? Det kanske är dags att åter göra ett besök på Skansen?

Taxinge julmarknad 2022

Taxinge julmarknad 2022

Taxinge julmarknad 2022

Taxinge julmarknad 2022

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.