I Taxinge för att få lite julkänsla

Idag for jag till Taxinge slott för att få lite julkänsla. Det är aningens för tidigt, men julmarknaden i Taxinge är bara den här helgen och nästa. Nästa helg är vi på kryssning till Finland så det fick bli den här helgen. Vi hade hört att just julmarknaden i Taxinge skulle vara så bra och jag tror att jag förstår storheten. Det fanns mycket god mat och fint hantverk. Vi kunde dessutom muta barnen med kakbuffé efteråt.

Julmarknaden i Taxinge

Vi kom ganska sent, för att vi visste att november inte gör julen rättvisa. Vi ville helst slippa se detta.

Hanna på julmarknaden i Taxinge

Jo, jag hittade lite fint julpynt att först ha i vår gamla lägenhet, men som jag tänker mig ska passa i vårt framtida hus (som vi ännu inte vet vilket det är).

Hugo på  julmarknaden i Taxinge

Mina barn skulle välja två saker, men den minsta pillade på allt. Jag var ganska svettig när jag kom ut från den här butiken.

Kö till caféet på Taxinge

Det var lång kö till slottscaféet. Vi hade haft så trevligt och hittat så mycket bra saker på julmarknaden att humöret ändå var på topp.

Fika på caféet på Taxinge

Vi kom in tillslut och fick våra kakor. Två var sa vi innan, men fadern tog en gigantisk prinsesstårta, så han nöjde sig med den (och åt inte upp den, trots hjälp från sin son). Det var trevligt, men ändå lite en känsla av stress eftersom kön därute inte blivit mindre. Vi körde vatten till fikat och satt inte ner mer än vad det tog att äta upp.

Taxinge slott

Sådär ja, då var det mörkt och vi kan låtsas att det är snö och juligt och inte duggregn och lera. Men nej, julstämningen har inte riktigt infunnit sig än. Det är för tidigt än så länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.