Eurovision Song Contest är inställd

Eurovision Song Contest

Ja, de har ställt in Eurovision Song Contest i år på grund av corona. Jag blev oerhört besviken, inte för att jag tycker att det är lämpligt att deltagare och besökare ska flyga till Holland och riktigt gotta sig med varandra, utan för att en sångtävling om något väl borde väl kunna ordnats ändå? Eller spelas det inte ens in enkla TV-program längre utöver de mest nödvändiga?

Jag tänker mig en enkel produktion med en programledare eller två i Holland, som visar videos från alla deltagarländer. De ringer upp en person i varje land, precis som vanligt. Alla låtar har ju en video eller ett scenframträdande att visa upp, så där behöver ju inget nytt göras. Men det kanske är så att det helt enkelt är så pass osäkert var vi kommer att vara i mitten på maj att man ändå inte vill chansa. Fast skjuta på det? Göra enkel produktion i juli? Det känns som att någon inte tänkt färdigt här, eller är det bara jag som är överdrivet positiv?

Jag är ingen expert och ska inte uttala mig om ifall beslutet är rätt eller fel, men tycker att detta verkligen är tråkigt. Nu när européerna behöver det som mest hade denna tävling behövts, i någon form. Men mest synd av allt är att Island nu går miste om sin första seger, för såklart hade det vunnit!

2 kommentarer

  1. Ja, usch vad ledsen jag blev när jag fick reda på det! Och så orättvist att de bidragen som valts inte kommer få en chans att tävla alls. Det känns ju som de hade kunnat lösa det på något annat sätt liksom.

    1. Ja, man kan ju tycka det…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.