Eurovision och vaccinvittring – majsummering 2021

Selfie på altanen

Selfie på altanen på mors dag. Maj 2021.

Maj började med vinter. Jo, faktiskt. Det var två grader varmt och isande regn. Det såg länge hopplöst ut, men så kom äntligen sommaren, lite svalt men ändå sommar. I skrivandets stund blommar syrenerna grönskan är som vackrast på hela året.

Hoppet återvänder. Samtidigt som vi fortsätter att jobba hemifrån vi som kan, leder sommarvärme till mer hopp om framtiden. mend et som ger mest hopp av allt är vaccineringen. Föräldrar vaccineras och här i Stockholm är jag nu nästa åldersgrupp på tur. Nu vaccineras 45+ och jag är 44 år.

Eurovision kom tillbaka efter ett års uppehåll och som vi fans har längtat! Jag fick dessutom äran att se det tillsammans med min son för första gången. Dessutom var det publik! Jag visste inte att jag längtat så efter publik. En vecka senare såg jag Champions Leaguefinalen och njöt i fulla drag av jubel och burop.

Min läsning

Läsningen har gått sådär och jag verkar inte alls bry mig om mina läsutmaningar. Jag har hållit mig flytande med feelgood, recensionsex och bokcirkelböcker. Jag lyssnar även på böcker, men inte i samma rasande takt som förut.

Världsläsning: Den här utmaningen tyckte jag ju om, men vad hände? Inga nya länder i maj!

Språk: I maj har jag bara läst på svenska och engelska. Jag har börjat leta efter böcker på norska och danska, men inte klickat på sendknappen på Adlibris än.

Fantastiska fruntimmer: Jag hade en idé om att läsa Ædnan av Linnea Axelsson, men det blev visst aldrig att jag började med den, skrev jag i april. Den ligger fortfarande kvar på nattygsbordet.

Hittat i min hylla: Inget på de fronten heller.

Månadens färgbok: På Instagram har What you readin? kommit med ett initiativ att vi ska läsa en bok på en given färg varje månad och april var gul. För att inte helt tappa ansiktet i maj säger jag Enhörningar älskar inte regnbågar av Emma Adams och Mike Byrne. Det fick bli en barnbok.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.