Kyla, snö och äntligen jullov – decembersummering 2021

Familjen på julafton 2021

Då var december snart slut och innan jag sammanfattar året, tänkte jag sammanfatta månaden. December var mestadels kall och även om det inte var så mycket snö, så fick vi ändå ta del av lite puder och vitt som lyste upp. Det var härlig julstämning och även om vi återfick förhatliga restriktioner, så hade i alla fall jag en känsla av normalitet.

Julen firades med fest i dagarna tre. Först lugnt på julafton, sedan med massa barn, vuxna och mat på juldagen och slutligen med kalkonmiddag för min släkt på annandagen. På tredjedagen sov vi och tittade mycket på skärm. Efter det har vi knappt vetat vilken dag det är. Nu laddar vi inför kvällens festligheter (tyvärr på egen hand efter inställd nyårsfest) och sedan skidresa till Kungsberget (första gången skidor på 30 år för mig).

Min läsning

Jag är i mål! Har läst 120 böcker i år, trots en enormt torftig sommar, ur ett läsperspektiv. Mina utmaningar har det gått si och så med och nu är jag sugen på att börja med nya. Nordenutmaningen blev ju succé så eventuellt tar jag fasta på det och gör geografiska utmaningar.

Världsläsning: Två länder var kvar och jag klämde Tyskland och Colombia. Den grafiska romanen Heimat av Nora Krug läste jag, samt den fantastiska novellen Kvinnan som kom klockan sex av Gabriel García Márques.

Språk: Jag har inte läst någon bok på tyska, vilket gör att jag inte klarar språkutmaningen.

Fantastiska fruntimmer: Inget nytt och inte en utmaning jag kommer att fortsätta med.

Gott nytt läsår och i januari presenterar jag mina nya utmaningar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.