Detta med utmaningar, läslängtan och ny livssituation

Jag älskar att läsa och jag älskar att vara lyte styrd när jag hittar nya böcker. Utmaningar och läslistor passar mig således utmärkt. Om det är någon som tyckt att det blivit lite för mycket av den vara här på bloggen på senaste tiden har dock alldeles rätt. Min nya situation som arbetssökande har varit lite jobbig att anpassa sig till och jag har svårt att fokusera när det kommer till läsningen. Flera recex har blivit liggande och det känns inte helt schysst mot förlagen.

Här är en ny prioritering i mitt läsande med fokus på läslängtan – som Bokmania sa redan i början på året.

Deutscher herbst

Jag skulle läsa tyskt, men det blev trist så jag började fokusera på alla EU-länder istället. Nu har jag dock fått en nytändning och den tyska hösten kommer nog pågå en bit in på nästa år.

EU-läsning

Så roligt och så min grej just nu. Ni kommer att fortsätta att få uppdateringar om EU-länderna i bokstavsordning.

Tretton nobelpristagare

Det är inte så roliga böcker vi läser just nu, men att ha hittat ett gäng som är villiga att läsa och diskutera alla kvinnliga nobelpristagare är verkligen hur kul som helst. Har inga planer på att minska ambitionsnivån där.

Klassiska kvinnor

Jag gjorde en ambitiös lista på ca 15 titlar och har läst alla utom fyra. De fyra kommer att få vänta lite till. Ingen kommer nog att ta mig för oseriös för att jag inte gör precis allt som jag säger att jag ska göra.

Världsutmaningen

Visst läser jag från så många länder jag bara kan, men nu är det slutfokuserat på det. Min egen lista som jag satte upp kommer inte helt att bli komplett, men sånt är livet.

All världens kvinnor i min bokhylla

Fem kvinnor från varje världsdel från min bokhylla skulle det bli. Det kommer att bli några luckor här och där och det kan jag leva med.

Tre på tre

Jag åtog mig att läsa tre tegelstenar och det har jag helt enkelt inte lust med. Så kan det bli ibland.

8 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379

  Hm, har också tegelstenar i tre på tre. En återstår men den lockar inte alls just nu. Och tiden går…

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379
   • Hanna12 november, 2014 kl. 08:50
    Författare
   • Svara

   Så kan det ju vara. Och man måste ju inget.

 2. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379

  Helt rätt, läsning ska vara kul och inte en plikt. Bra prioriterat.

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379
   • Hanna12 november, 2014 kl. 09:39
    Författare
   • Svara

   Ibland måste man inse att man inte kan hinna med allt.

 3. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379
  • sven erik hansson12 november, 2014 kl. 09:32
  • Svara

  Roligt med ordet EU-läsning.Det är annars inget intresse för EU hos den svenska ”kultureliten”

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379
   • Hanna12 november, 2014 kl. 09:41
    Författare
   • Svara

   Så kanske det är 🙂

 4. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379

  Men tyvärr går det så där med min läslängtan-lista. Många böcker på listan är fortfarande olästa.

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379
   • Hanna12 november, 2014 kl. 09:41
    Författare
   • Svara

   Men längtan är längtan och då gör det väl inget om mycket är oläst? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.