Recension: McFarlane, Mhairi; Det kommer aldrig vara över för mig; 2019

Det kommer aldrig vara över för migJag är inte ett stort fan av feelgood för det blir lätt för sliskigt och förutsägbart. Men det finns ett undantag och det är Mhairi McFarlane och därför blev jag så glad över att få sätta tänderna i hennes nya Det kommer aldrig vara över för mig. Boken gavs nyligen ut på svenska på Harper Collins Nordic.

Vi får veta att Georgina haft en hemlig pojkvän i gymnasiet, Lucas. något hände på skolbalen och sedan dess har Georgina gått i terapi och inte lyckas med speciellt mycket i livet. När hon får sparken från ett helt fruktansvärt jobb som servitris samma dag som hon upptäcker sin alldeles särskilt hopplösa pojkvän i sängen med sin agent, ändras något hos henne. Hon sörjer varken jobbet eller pojkvännen och ett nytt mycket bättre jobb på en pub dyker upp. Tyvärr är det den hemliga pojkvännen från gymnasiet som är hennes chef. Och han känner inte alls igen henne!

Det kommer aldrig vara över för mig börjar lite annorlunda än McFarlanes tidigare böcker. Jag föll verkligen inte handlöst för Georgina utan kände snarare att hon förmodligen hade skuld i det som hände med Lucas och var alldeles för fjompig. Sakta men säkert målas en ny bild av Georgina upp. Det första vi förstår är att hon saknar sin pappa och att de hade en speciell relation. Sedan blir bilden av den hopplösa Georgina alltmer nyanserad. Ungefär en tredjedel in i boken kunde jag inte släppa boken och jag hade börjat att älska Georgina!

Jag måste konstatera att Mhairi McFarlane har gjort det igen! Den här boken innehåller så mycket mer än bara kvinna som vill ha man. Det handlar om tappad självkänsla och att finna tillbaka till sig själv och stå upp för sig själv. Det handlar om djupa sår och att förstå att allt inte är ens eget fel. Det är en fantastiskt fin feelgood och när den här närmade sig slutet fulgrät jag så mycket att min dotter undrade hur det var med mig. Enligt O-Linda hade förvarnat mig, men när boken började trodde jag aldrig att det skulle sluta med tårar. Jag ska inte avslöja något om slutet mer än att jag tyckte att det var fint, värdig och kanske framförallt trovärdigt. Det är inte ofta jag säger det om böcker i den här genren.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.