Det blev två reaböcker trots allt

Reaböcker 2015

Jag skulle inte handla några reaböcker i år, men ett bokbyte tvingade mig till Akademibokhandeln idag och där var det självklart svårt att hålla fingrarna i styr. Min man hade gett mig den feministiska antologin Utvägar i födelsedagspresent, en bok som var på väg som recex till mig. Jag tycker trots allt att min man har tämligen bra koll och köper förvånansvärt bra böcker till mig. Jag fick i vilket fall byta Utvägar och välja en helt ny bok. Den skulle inte vara på rea bestämde jag.

Jag valde en två år gammal bok av Huvudstadsbladets och SvD:s Moskvakorrespondens Anna-Lena Laurén. Den heter Frihetens pris är okänt och handlar om revolutionerna i Georgien, Ukraina och Kirgizistan. Jag älskar den typen av böcker och Laurén är en person jag uppskattar mycket på Twitter. Hon kommer snart med en ny bok och då tänkte jag att jag skulle läsa denna först.

Måste också dela med mig av butikens oavsiktliga skojighet på baksidan:

Frihetens pris är ok

Inte okej väl?

Jag var ju tvungen att kika lite på rean såklart, men var duktig och höll mig från mycket som jag skulle köpt annars. Jag tror att det tokstökigt arbetsrum/bibliotek och översvämmande recexhögar gör att jag inte tycker att det är riktigt lika roligt att köpa på mig sånt jag inte tror mig kommer att läsa inom några månader.

Åsne Seierstad är en favorit och hennes bok om Breivik, En av oss, ska jag banne mig läsa, tegelsten till trots. Och Caitlin Morans Morantology var också en bok som självklart slank ner i shoppingbagen. Sen fick det vara bra. INte ens en liten tunn kokbok slank ner eller någon barnbok heller för den delen. Lite stolt är jag allt.

Vad har du köpt?

2 kommentarer

  1. Bara en reabok faktiskt, Modiano. Tycker det är svårt att hitta ngt nytt/något jag velat ha på rean nu. Bättre förr 😉

    1. Det var bättre när man inte bloggade och hade stenkoll på utgivningen och redan skaffat sig det man vill ha menar du…? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.