Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Charité - en tysk TV-serie som både lär och underhåller

Charité – en tysk TV-serie som både lär och underhåller

Charité

Jag och min man vill se tysk TV eftersom vi vill hålla det tyska språket mer levande. Jag frågade på Twitter om tips på bra tyska serier och fick en tråd som fylldes på en gång i sekunden under typ två dygn så det fanns en hel del att gå igenom där. I första hand ville vi se något som vi båda gillar, vilket är lite svårt. Vi började med tipset Charité, för att det är en historisk serie, något som vi båda uppskattar.

Charité har hittills kommit med två säsonger, men varje säsong är avslutande. Charité är ett sjukhus i Berlin, som fortfarande är i drift. Under kalla kriget låg det i DDR. Den första säsongen utspelar sig 1888 och har huvudfokus på att hitta botemedel och vaccin mot tuberkulos och difteri. Nästan alla huvudpersoner har funnits på riktigt och har fått nobelpriset. I centrum står en fiktiv kvinna, som drömmer om att bli läkare, vilket hon bara kan bli i Schweiz. Vi får en rejäl medicinsk historia och vi får stifta bekantskap med den groende antisemitismen.

I säsong två, som heter Charité i krig, får vi träffa läkarstuderande som är hängivna nazister och verksamma på ett sjukhus som gör allt för att ta avstånd från allt nazisterna gör. Här står rashygien i centrum och en nybliven mamma och snart läkare, får se rashygienens baksidor när hon upptäcker att hennes dotter förmodligen har en vattenskalle och säkerligen kommer att bli funktionshindrad. Hon är så pass insatt i vad som händer med funktionshindrade barn att hon aldrig vill att nazisterna ska få veta om hennes eget barns besvär.

Det var två mycket välgjorda säsonger och jag vill ge en särskild uppmaning att inte ge upp efter första avsnittet. Denna serie kräver att man hänger i lite och det är definitivt värt det! Dessutom var det befriande att samtidigt som jag kollade på amerikanska komediserien Superstore där allt naket bluras, också såg den här där obduktioner visas helt utan censur.  Så varning för mycket blod, äckliga sår och blottande inre organ!

1 kommentar

    • Katarina12 april, 2021 kl. 01:20
    • Svara

    Det låter intressant, tack för tipset!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.