Celestial Bodies av Jokha Alharthi vinner Man Booker Prize

Man Booker Prize logo

Celestial Bodies

Jag är i sluttampen på min litterära jorden runt-resa. Ett stopp jag har kvar är Oman och den bok jag har tänkt läsa och köpt till min Kindle-app är Celestial Bodies av Jokha Alharthi. Jag visste inget mer om den än att den finns och att författarinnan kommer från Oman. Så döm om min förvåning när jag såg att den boken vunnit det internationella Man Booker Prize. Bookerpriset är ett brittiskt litteraturpris.

Jokha Alharthi är den första kvinnan från Oman som översatts till engelska och bara det är stort. Boken är översatt från arabiska av Marilyn Booth. Boken handlar om tre systrar och deras uppväxt i Oman efter kolonialismen. Det låter som en spännande bok och jag ser verkligen fram emot att läsa den! Men först var det ju recensionshögen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.