Botanisera bland svenska deckare på Bokus deckarkarta

deckarkartan

Sommaren är en tid att läsa deckare och jag är i full gång med det! Just nu läser jag Ilaria Tutis Den sovande nymfen som utspelar sig i Italien. I Sverige kommer det ut många deckare och många är serier som utspelar sig på samma ort. Bokus har tagit fasta på det och skapat en deckarkarta på sina sajt.

Du väljer en karta och så fr du listat alla deckare som utspelar sig i den regionen. Även fiktiva orter såsom Kristina Agnérs Tosseboda och Stina Jacksons Glimmersträsk, finns med.

– Det kändes viktigt och roligt att få hylla den svenska deckaren och då ville vi inte göra avkall på några böcker för att orten inte egentligen finns. Många av dessa böcker har en väldigt tydlig koppling till en plats eller ett landskap i Sverige, även om ortnamnet för den delen är påhittat. Därför har vi placerat ut även dessa, säger Charlotte Aaström, Innehållsansvarig på Bokus, i ett pressmeddelande.

Mycket roligt initiativ och kanske borde jag en gång se till att Lidköping finns med på kartan? Nej, det blir aldrig någon deckarförfattare av mig.

1 kommentar

  1. kul idé

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.