#bookaday 9:e juni – Filmomslagsbok

Bookaday

Dagens utmaning i #bookaday är Film or tv tie-in.

Stekta gröna tomater - filmomslag på bokJag var inte hundra på vad dagens utmaning innebar, men efter lite googling så har jag förstått att det handlar om en bok som blivit film och där bokomslaget anspelar på filmen. Rätta mig om jag har fel!

Jag kan bara minnas att jag har en sådan bok i mitt feministbibliotek och det är Stekta gröna tomater på Wistle stop café av Fannie Flagg. Jag såg filmen först och läste boken sedan, medan min mamma läte boken först och släpade med mig på bion efter. Jag och hon uppfattade slutet olika. När jag läste boken förstod jag att filmen hade fått ett filmslut. Och det är ju ok så klart.

Jag älskade både boken och filmen och tycker mest om relationen mellan Ruth och Idgie som vi väl får förmoda är en kärleksrelation, fast det inte sägs rakt ut. När jag såg filmen så tänkte jag inte alls i sådana banor, så det föll mig aldrig in. Det är ett bra exempel på hur andra tider kan förändra tolkning av filmer och böcker.

2 kommentarer

  1. Deprecated: get_user_by_email är taget ur bruk sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5323

    Har inte läst boken än, men filmen är ju underbar.

    1. Deprecated: get_user_by_email är taget ur bruk sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5323

      Boken är bättre, som alltid 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.