Bokreafynd från Adlibris

Bokreafynd

Som heltidsarbetande småbarnsmor är det ofta svår att få tiden att räcka till. Så underbart då att det finns nätbokhandlare när det är bokrea. Inte samma sak som att gå i affärerna och känna och klämma på riktiga böcker och läsa baksidestexterna och kanske få med sig en och annan oväntad bok, men det är ett helt ok substitut.

Christine de Pizans Kvinnostaden är skriven på 1400-talet och förmodligen hur tråkig som helst att läsa, men det vore häftigt att läsa boken som ofta benämns som det första feministiska verket.

En bok om Nelly Sachs, Den store anonyme, hittade jag för 25 kronor och kunde inte låta bli den. Hon verkar vara en mycket intressant person.

Orlando av Virginia Woolf hamnade precis utanför den feministiska litteraturkanonen och den har jag inte läst. Det ska såklart bli ändring på det.

Så till en sån där bok jag aldrig hade tänkt på om den inte flimrat förbi på skärmen och kostade oförskämt lite, Ormar och piercing av Hitoma Kanehara. Den handlar om undergrundskulturen i Tokyo och jag tänker mig att det är något av en japansk Shanghai baby.

Petra Hůlovas Allt detta tillhör mig var inte på rea, men det var en billig pocket så den slank också med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.