När man går på antikvariat…

Istället för att gå på bokrea idag så följde jag med maken till favvis-antikvariatet Alfa på Olof Palmes Gata. Eftersom jag inte planerat besöket kom jag inte på någon av alla de böcker jag vill ha. Jag kollade lite planlöst bland skönlitteraturen och så klart på genushyllan.

Men. När man får gå antikvariat måste man komma hem med något extra bisarrt.

Antikvariatfynd

And so I did:

Du skulle gråta om du visste, debattbok om förtrycket av kvinnor från 1973 av folkpartiets toppkandidat till Europaparlamentet Marit Paulsen och hennes man Sture Andersson. Så fantastiskt roligt att jag inte kunde låta bli.

Women in thai literature från 1992. Som jag brukar säga, är det världsutmaning så är det.

Och så överraskningen. Jag letade efter den ungerska författaren Magda Szabo (ja, det kan hända att jag googlade länge igår för att hitta en kvinnlig författare från Ungern och sedan beställde en bok på Bokbörsen, jag erkänner!) och kunde inte låta bli att titta på en bok som stod bredvid och som hette Om dessa må ni tiga. Så visade det sig att boken, skriven av Molyda Szmusiak, handlade om Kambodja och om de svåra åren under Pol Pot. Vilken fullträff!

Jag får se när jag tar mig tid att läsa någon av dessa böcker.

2 kommentarer

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379
  • sven erik hansson4 mars, 2014 kl. 09:27
  • Svara

  Ja Marit Paulsen hade en helt annan image i media på 1970-talet.Då framstod hon som den hårda socialistiska kvinnokämpande arbetarkvinnan.

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379

   Det ska verkligen bli kul att läsa boken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.