Bokmässan 2021: Min intensiva lördag i bilder

Tomt mässgolv på bokmässan 2021

Bokmässan 2021 var på många sätt ingen höjdare. Jag hoppas att den kommer att gå till historien som covid-bokmässan och så glömmer vi detta upplägg för all evig framtid. Jag längtar verkligen efter normalitet nu och lördagen på mässan gav mig lite av det, men mässgolvet gjorde mig ständigt påmind om vad som brukar vara och vad som inte var i år.

Jag och Johanna Schreiber

Jag intervjuade Johanna Schreiber om feelgoodgenren, skrivande och att forma trovärdiga karaktärer. Bland mycket annat. Artikel kommer inom kort här på bloggen.

Jag träffade också Simona Mohamsson och pratade med henne om hennes engagemang för Hongkong och hennes bok RIP Hongkong som kom ut på Silc förlag tidigare i år. Vi hade så trevligt så att jag helt glömde bort att fota henne. Bilden ovan är från ett seminarium där hon medverkade på samma ämne.

Vi påmindes om de författare som inte var på bokmässan i år heller. Dessa stolar är till Gui Minhai och Dawit Isaak. Det blev lite extra symboliskt och ödsligt för att det inte var något folk här.

Vissa seminarium var inte jättekul att vara på som åskådare. Här bakom skärmarna sitter Kalle Kniivilä och Stefan Ingvarsson och samtalar om Belarus. Jag kunde lika gärna lyssna klart digitalt.

Mer om mina seminarier och intervjuer kommer. Såhär under mässan får ni bara korta sammandrag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.