Bokmässan 2018: Söndagen i bilder och bokmässans bästa och sämsta

Söndagen på bokmässan brukar alltid vara lite avslagen för mig. Men det är en bra dag för att köpa det där jag funderat på eller besöka just den där montern jag aldrig hade vägarna förbi. Jag hann med en del idag, inklusive byta Pokemon med bokbloggare. Nu är jag trött men lycklig. Nedan kan ni läsa min bokmässas bästa och sämsta.

Jens Liljestrand om Vilhelm Moberg på Bokmässan 2018

Jag hade lovat en kollega att införskaffa ett signerat ex av Jens Liljestrand biografi över Vilhelm Moberg. Eftersom jag själv gärna skulle läsa boken och är intresserad av Moberg så lyssnade jag på Jens som berättade om boken och författaren. Det jag bär med mig är Jens beskrivning av Mobergs sätt att skriva om starka känslor. ju starkare känslor, desto mindre ska man skriva om just känslorna. Det får aldrig bli sentimentalt, utan läsarna själva måste känna känslorna.

Elias och Agnes Våhlund på Bokmässan 2018

Handbok för superhjältar är många barns favoritböcker, särskilt mitt eget. Jag var och lyssnade på Elias och Agnes Våhlund om deras projekt med sin fjärde bok om den mobbade Lisa som blir Röda masken och räddar människor. Det var många barn i publiken och jag fick gå in på nåder (vuxna var endast välkomna i sällskap med barn). Vi fick lära oss hur man gör puff och iväg och hur man lär sig att tala animaliska. Elias berättade också att Agnes ofta ratar hans förslag till text och han skriver om mycket. Vi fick veta att Agnes jobb att rita tar mycket längre tid än Elias skrivande och att Elias inte ratar Agnes bilder. Lisas förebild är Elias dotter som nu är 15 år och inte mobbad längre.

Godnatsagor för Rebeltjejer på Bokmässan 2018

Jag gick förbi det underbara rummet för sagostunder för rebeltjejer. Hit kom kvinnor såsom Gudrun Schyman och Ebba Witt-Brattström och låg i sängen och läste för barnen.

Samir och Viktor på Bokmässan 2018

Ibland känns det som att det finns flera bokmässor och att detta inte är den jag är på.

Min bokmässa 2018 – bäst och sämst

Bäst: Alla fantastiska möten!

Sämst: Att det var en massa inställda spårvagnar när jag kom till Göteborg och jag efter ett ”gott” råd hamnade i Gamlestan.

Bästa seminariet: 10 fantastiska litteraturår med Sara Stridsberg och Jonas Hassen Khemiri.

Mest nervösa: Min intervju med Ida Jessen.

Överraskande möte: Min spontana pratstund med den grönländska författaren Niviaq Korneliussen.

Ambivalenta känslor: Så mycket folk på lördagen att jag blev helt matt, samtidigt inte halvtomt pga nazistisk demonstration förra året.

Nörderi: Byta Pokemon med bokbloggarna.

Bäst mat: Räkmackan på Heaven 23 med Mia och Lyran.

Mest saknade sak: Bloggrummet där vi brukade hänga.

Antiklimax: Att seminariet med Nawal el Sadaawi krockade med mitt möte med Ida Jessen.

Nostalgi: Mia och jag tog oss till Lilla Tavernan i Linné och jag åkte sedan bussen tillbaka som jag brukade ta till jobbet när jag bodde i Linné.

Bästa bokköp: Kim Thúys vietnamesiska kokbok.

Känsla just nu: Nästa år bor jag på Gothia Towers!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.