Bokliga julklappar till mina barn

Pixiböcker

Jo, jag har ledan börjat fundera på julklappar. I alla fall bokliga julklappar till min barn. Min åttaåriga kille är mycket kräsen när det gäller högläsningsböcker och det har varit svårt att hitta något han gillar. Hans favoriter är Sune, Musse och Helium, Handbok för superhjältar och Kalle och Chokladfabriken. Jag frågade på Facebook om tips och jag har pratat med Hugo om vad han vill ha och nu sammanställt någon form av julklappslista. Till treåriga Selma är det lite lättare.

Till Hugo

I min inköpskorg på Adlibris har jag lagt Magisk december av Katarina Genar, en adventskalender i bokform som jag tänkte kunde bli första paketet i paketkalendern (jo, vi gör sådana och nej, det finns inga försvar). Sedan tänkte jag följande tre böcker i julklapp:

Ylvania. Sagan om ljusbäraren av Ylva Hällen: Jag tror att det är spännande och han verkar gilla fantasy. Dessutom gillar han att titta på Ylva Hällens program i SVT Barn-appen. Dessutom älskar jag henne så den känns given.

Vår trädkoja med 13 våningar av Andy Griffiths: Ett tips jag fick om en bok med humor. Förhoppningsvis går den hem. Jag tyckte också att den verkade kul.

Matilda av Roald Dahl: Självklart ska han få en av mina favoritböcker som barn! Jag tror absolut att han kommer att gilla Matilda.

Den tredje boken om Musse och Helium tänkte jag föreslå någon annan i familjen att köpa.

Till Selma

Selma älskar att läsa och hon älskar mest av allt Vem-böckerna. En pysselbok med Vem-figurerna kommer hon att få, men jag vill inte bara köpa Stina Wirsén. Selma ska givetvis också få en adventsbok och mitt val föll på Tjoho, nu är det jul! av Ulf Nilsson och Emma AdBåge. Jag tänkte också ge henne böcker i julklapp:

Trollet är inte hemma av Lars Lerin: Jag hörde Lerin prata om sin barnbok som ska vara en bok med text och akvarell och bara omslaget är så fint att jag inte kan motstå den.

Julen kommer till Mumindalen av Tove Jansson och Cecilia Davidsson: Jag är lite skeptisk till de nya Muminböckerna som inte är skrivna av Tove Jansson. men jag tänkte ändå ge denna en chans eftersom den bygger på en novell av Jansson och ska ha samma anda som andra berättelser från Mumindalen,

Vems resa? av Stina Wirsén: Ingen bokbeställning till Selma utan en Stina Wirsén!

Vi får se om någon i släkten nappar på någon bok eller om vi kommer på att någon annan är bättre eller att någon ska bort. Annars går det nog snart en beställning och hoppas att den kommer fram i tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.