Bokbloggsjerka v 40 – facklitteratur jag läser

Veckans fråga på Annikas litteratur- och kulturblogg:

Läser du facklitteratur ibland och vad är det i så fall som intresserar dig?

Ja! Såklart läser jag facklitteratur. Jag läser av naturliga skäl mest feministisk teori och kvinnohistoria, men det blir en del annat också. Förutom det som platsar här så gillar jag att läsa om människor i andra länder och om Baader-Meinhofligan. Jag tycker bäst om dokumentära eller historiska böcker om en särskild händelse och sämst om biografier och memoarer. Jag vill läsa om det jag är intresserad av och mindre om folks uppväxt, tror jag. Jag har också svårt att öppna böcker från förslaget Studentlitteratur, men jag har även lyckats övervinna den fobin och har tagit mig igenom Kvinnopolitiska nyckeltexter. Det är jag glad för.

Jag brukar ha flera böcker på gång samtidigt och när jag lägger mig för kvällen brukar jag läsa ett kapitel i någon seg roman (nobelpristagare eller dylikt), sedan läser jag något med lättsmält. På tunnelbanan läser jag facklitteratur.

Tja, det här får bli mitt svar den här veckan 🙂 Nu ska jag läsa vad ni andra har skrivit!

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5453

  Ja, med ett bloggnamn som ”Feministbiblioteket” skulle man ju bli förvånad om du inte läste femisnistisk litteratur 🙂

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5453

   Då hade jag inte gjort mitt jobb, skulle man kunna säga 😀

 2. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5453

  Tänk, jag blir inte alls förvånad över ditt svar 🙂

 3. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5453

  Jag skulle vilja läsa mer böcker om kvinnohistoria och feministisk teori än vad jag gör, även om det blir en hel del av det med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.