Bokbloggsjerka v 13

Veckans fråga på Annikas litteratur- och kulturblogg:

Vilken är din favoritmiljö i böckernas värld?

Jag är så tråkigt och ospännande att jag gillar vackert väder bäst. Skildringar av skärgårdsmiljöer och långa sandstränder i sol och värmebölja, då myser jag som mest. Kanske är det därför som jag kan sluka halvdåliga svenska deckare som jag gör.

Just har har jag också fastnat för att läsa böcker om kvinnor i annorlunda miljöer. Och med annorlunda menar jag länder eller minoritetsbefolkningar jag inte läst om så mycket tidigare. Det behöver inte vara så jätteannorlunda som Burundi eller Mikronesien, jag söker också böcker om kvinnor i Holland, på Island eller i Mexiko. Jag har lite på gång, så småningom kommer recensioner om svarta kvinnor i USA, kvinnor i Nigeria, kvinnor i den guatemalanska armén samt om en tunisisk bloggare.

När jag inte bara läser om kvinnor så gör jag som min vän Elin och läser böcker från alla länder i världen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.