Berömda och glömda OS-kvinnor inför OS i Tokyo

Olympiska flaggan

Efter Eurovision fick jag feeling. Feeling på folkfester och publik. Nu känner jag att OS i Tokyo måste bli av. Jag har ett behov av att se positivt på framtiden. Mina förberedelser inför OS består i att skriva om berömda och glömda OS-kvinnor. Jag har gjort det flera gånger förut och känner att det är en riktigt trevlig tradition. Just i detta nu är nog skrivandet av alla dessa inlägg det som kan fungera som terapi för egen del.

Alla kvinnor är redan satta och jag har till och med hittat en publiceringsordning jag är nöjd med. Så långt som möjligt vill jag koppla ihop en idrottskvinnas sport med den dag då den avgörs i OS. Förhoppningsvis kommer ni också att se att det är en bredd i tid, idrotter och ursprungsland. Stort fokus kommer såklart att ligga på friidrott, men andra sporter glöms inte heller bort. Och som vanligt är vissa kvinnor världsberömda och andra är tämligen bortglömda.

Idrottskvinnor från tidigare sommar-OS

Vilma Rudolph, friidrott

Olga “Sparven från Minska” Korbut, gymnastik

Zola Budd, friidrott

Greta Johansson, simhopp

Stella Walsh, friidrott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.