Berömda och glömda idrottskvinnor: Magdalena Neuner

Magdalena Neuner

Magdalena Neuner – skidskytt som tagit flest VM-guld samt vägrat vika ut sig i Playboy

Nu är det skidskytte-VM och jag fick lite feeling att skriva om lite idrottskvinnor. Först ut den är VM-säsongen är en av skidskyttevärldens allra största, Magdalena Neuner. Jag kan tänka mig att hon inte är så otroligt känd i Sverige, om du inte som jag har ett enormt stort intresse för vintersport. Magdalena Neuner vann det mesta man kan vinna mellan 2007 och 2012 och det gör henne till en av de största skidskyttestjärnorna genom tiderna.

Magdalena Neuner föddes i Garmisch-Partenkirchen i Tyskland 1987 och började med skidåkning, för att senare gå över till skidskytte. Hon anställdes av tullverket och var en del av ”Zoll ski team”, vilket innebar att hon tjänstgjorde för tullen då och då, samt kunde förvänta sig pension efter idrottskarriären. Hon debuterade i världscupen 2006 och tog sina första VM-guld 2007. Sedan gick det oerhört bra för henne fram till 2012 då hon valde att lägga av. Hon är den kvinna som tagit flest VM-guld någonsin.

Skidskytte är en stor sport i Tyskland och där har Neuner fått en skidhandske uppkallad efter sig samt utsedd till årets tyska kvinna 2007. Hon älskar att sticka och har haft en stickblogg i Tyskland. Hon har också gjort sig själv känd genom att inte anta ett erbjudande om att bli nakenfotograferad i tyska Playboy.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.