Recension: Lindbäck, Johanna; Saker som aldrig händer; 2010

Saker som aldrig händerNär man inte orkar läsa så mycket tung litteratur, går det bra med böcker för unga vuxna! Jag hittade Johanna Lindbäcks roman Saker som aldrig händer i tvättstugan i huset där vi bodde i våras. Eftersom jag och Johanna känner varandra lite så tyckte jag att det var roligt att hitta hennes bok där. Nu läste jag den inte, men den passade bra nu när jag ett tag velat läsa mer lättsmält.

Andreas mamma har flyttat till Stockholm och han har sista året på gymnasiet flyttat in på heltid hos sin pappa, som bor utanför Luleå. Det känns lite konstigt att bo där jämt och framförallt är det långt från stan. Han har det knackigt med sin flickvän Hanna och samtidigt misstänker han att hans kompisar vet mer om vad som är fel med Hanna än de vill berätta för honom. Då kommer hans granne och barndomskompis Erik till undsättning och med Eriks hjälp kan ha ta sig igenom en tuff tid när han egentligen inte vill gå till skolan.

Saker som inte händer är en fin bok om vänskap mellan killar i gymnasiet. Den visar killar som sårbara och som överanalyserar, men samtidigt inte har samma lätthet till umgänge som tjejer ofta har i samma ålder. Det finns inget nätverk som fångar upp dig när du blir sviken. Jag tyckte om Saker som aldrig händer och känner att den är lite som en kärleksroman, fast tvärt om. Det är mer göra slut och hitta sig själv och skaffa sig nya eller nygamla vänner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.