Berömda och glömda idrottskvinnor: Katie Uhlaender

Katie Uhlaender

Idag ska Katie Uhlaender från USA göra sitt femte olympiska spel. Hon tävlar i den i Sverige tämligen okända sport skeleton. Rodel känner kanske fler till där man ligger på rygg på en liten kälke. Skeleton är liknande, men man ligger på mage. Katie Uhlaender är nu 37 år och vi får förmoda att OS i Beijing är hennes sista.

Katie Uhlaender har varit otroligt otursförföljd och skadedrabbad under sin karriär. När det kommer till världsmästerskap har hon lyckats och tagit flera medaljer, varav två guld 2012. I OS har det inte varit samma succé och kanske är det därför hon nu ställer upp i sitt femte OS. Hennes första olympiska spel var 2006 i Turin där hon slutade sexa.

2010 i Vancouver var hon nyopererad för en knäskada hon ådragit sig i en snöskoterolycka året innan. Hon lyckades ta sig till OS, men slutade 11:a. Fyra år senare i Sotji gick det betydligt bättre, men med i princip minsta möjliga marginal hamnade hon utanför pallen och blev fyra. Året efter upptäckte hon att hon hade en skada i höften och genomgick flera operationer för att bli bättre. Vid den här tiden försökte hon komma med i det amerikanska landslaget i tyngdflytning, men slutade med den sporten för att bli frisk.

Hon kom med i skeletonlaget till OS 2018, men lyckades inte komma bättre än 13:e. Nu är det alltså dags igen och jag känner att jag kommer att kolla slutresultatet för skeleton för att se hur det gick för henne i Beijing.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.