Berömda och glömda idrottskvinnor: Ester Ledecká

Ester Ledecká

Idag vann tjeckiskan Ester Ledecká snowboardens parallellslalom och jag tänkte skriva om henne. Hon är speciell på det sättet att hon under förra OS i Pyeongchang vann OS-guld både i super-G och i parallellstorslalom i snowboard. Hon är därmed den första att vinna guld i två olika sporter i  samma vinter-OS.

Den som följder super-G-tävlingen under OS i Pyeongchang fick vara med om en riktig skräll, en sån där skräll som man älskar att se under olympiska spel om det inte är så att den som förlorar kommer från ens eget land. Mitt under Anna Veiths segerintervju startade Ester Ledecká med högt startnummer och gick i mål som segrare. Själv trodde Ester att det var fel på klockan. I den alpina världscupen hade hon som bäst en sjundeplacering i störtlopp före starten i super-G i OS.

Några dagar senare startade Ester Ledecká i parallellstorslalom i snowboard och vann den tävlingen, lite mer väntat. Hon blev därmed den första kvinna att vinna två olika discipliner under vinter-OS och den andra att göra det i olympiska sammanhang. Hon var mycket förvånad över guldet i super-G och du kan se vad hon twittrade efter segern samt hennes lopp nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.