Warning: mysqli_real_connect(): not found in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php on line 1987 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php:1987) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/class-wpdb.php:1987) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Berömda och glömda idrottskvinnor: Darja Domratjeva

Berömda och glömda idrottskvinnor: Darja Domratjeva

Darja Domratjeva

Vitrysk skidskytt som vann det mesta i OS i Sotji 2014

Idag skriver jag om en stor skidskyttestjärna som la av 2018, Darja Domratjeva från Vitryssland. Det har alltid varit lite knepigt för mig att heja på någon vitrysk idrottsstjärna pga det rådande politiska läget. Det politiska läget må har blivit mer våldsamt utåt sett det senaste halvåret, men en diktatur har det varit så länge det varit en stat. Jag har varit i landet och sett var regimen gjort med folk.

Om jag nu lägger de känslorna åt sidan och ser till den individuella idrottskvinnan Darja Domratjeva, måste jag medge att hon har en fantastisk karriär bakom sig. 2014/2015 vann hon den totala världscupen efter att två säsonger tidigare blivit tvåa efter Magdalena Neuner. Sedan dess har det blivit många VM. och OS-medaljer och såklart världscupsegrar. Det var i OS i Sotji 2014 som hon nästan tog hem allt hon ställde upp i. Tre guld blev det där.

UPPDATERAT: Blev på twitter påmind om att Domratjeva även gjorde sig känd för att vara lite virrig ibland. Skjuta på fel tavla har ju fler än hon gjort, men jag vet inte om någon annan före henne ställt sig upp i ett liggskytte. Det gjorde hon i en masstart 2009. 

En annan som tog flera guld i Sotji var den norska megastjärnan Ole Einar Bjørndalen, som vid den tidpunkten var 40 år. Två år senare meddelade de att de var ett par och de är nu gifta och har ett barn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.