Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack stöder inte längre anpassad CSS. Läs WordPress.org-dokumentationen för att lära dig hur du tillämpar anpassade stilar på din webbplats: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6078 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php:6078) in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Berömda och glömda idrottskvinnor: Carina Vogt

Berömda och glömda idrottskvinnor: Carina Vogt

Carina Vogt

Carina Vogt var den första kvinnan att vinna ett guld i backhoppning i OS. Idag är det final i damernas backhoppning i OS i Beijing så jag passar på att skriva och berätta om Carina Vogt, som jag gissar att så många av er inte har hört talas om. Idag är det inte bara dags för henne att tävla i OS, utan det är också hennes födelsedag. Grattis Carina Vogt på din 30-årsdag!

Carina Vogt började som sexåring med backhoppning genom ett sommarläger. Hon höll på med flera idrotter, såsom gymnastik och ridning, men när hon blev 13 år satsade hon enbart på backhoppningen. Detta var då i en tid då sporten inte hade några kvinnliga deltagare i Olympiska spel eller ens världsmästerskap. Det fanns internationella tävlingar och Carina Vogt blev snabbt en person att räkna med.

2004/2005 var den första säsongen då kvinnor tävlade internationellt i backhoppning. Då var Carina Vogt 14 år. Ännu fanns ingen världscup eller andra internationella tävlingar som liknar männens. 2010/2011 var den första säsongen med en kvinnlig världscup i sporten. Då var Carina Vogt fortfarande junior och hon gjorde sin premiär i världscupen först 2012.

Hennes första stora internationella genombrott kom på OS i Sotji där hon vann inte bara sin, utan värdens första olympiska guldmedalj i sporten för damer. Efter OS-guldet har hon vunnit inte mindre än fem VM-guld. Efter det sista guldet, i världens första lag-VM 2019, har hon dragits med skador och inte kunnat tävla. Det återstår att se hur det går i Beijing idag.

Efter studenten anställdes hon av den tyska polisen och har utbildat sig inom yrket och är idag, vid sidan om backhoppare, polischef.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.