Recension: Skomsvold, Kjersti Annesdatter; Barnet; 2018

BarnetKjersti Annesdatter Skomsvolds bok Barnet är en av två böcker som precis släppts på förlaget Sekwas nya imprint Norra. Lillebrorförlaget Norra ska ge ut böcker från Norden och Skomsvold är från Norge. Jag var på releasefesten för boken och fick den signerad. Boken är otroligt vacker och jag blev sugen på att läsa den bara genom att titta på omslaget!

Bokens huvudperson har precis fått sitt andra barn. Hon är löst från skrivkrampen som drabbat henne när hon fick det första och nu skriver hon till sitt andra barn. Barnet är som ett brev där huvudpersonen berättar om livet som mamma och vad som föregick barnet. Det är en kärlekshistoria om hur hon träffar Bo och hur de senare skaffade barn. Boken är skriven i en poetisk stil och det går tämligen långsamt framåt.

Barnet är en underbar berättelse om kärlek, moderskap och nojor. Det är så vackert berättat att jag bara flöt med och nästan inte tog in handlingen (fast det gjorde jag såklart). Det var en underbar liten bok på dryga 100 sidor och jag älskade stämningen och beskrivningen av kärleken och sorgen. Jag önskar att jag fått den i handen när jag fått mitt första barn för jag var, precis som författaren, betydligt lugnare andra gången.

Det var roligt att läsa boken och lika roligt att träffa Kjersti Annesdatter Skomsvold och höra henne läsa ur den. Jag är så glad att Sekwa har valt att satsa på nordiska böcker och detta är definitivt inte den enda jag läser från Norra. Nu ska jag surfa runt på nätet och se om jag kan hitta fler böcker av Kjersti Annesdatter Skomsvold och läsa på norska!

Läs mer: Adlibris, Bokus, Och dagarna går

1 ping

  1. […] BARNET Författare: Kjersti Annesdatter Skomsvold Förlag: Norra (2019) Översättare: Ylva Hellerud Köp den t.ex. här eller här. Andra som skrivit om boken: Och dagarna går, Feministbiblioteket […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.