Barbro Lindgren frick Almapriset!

Barbro Lindgren

Barbro Lindgren fick helt välförtjänt Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne, det som också kallas Almapriset.

Jag har en liten vild bebis, fast han är ju mer en vild liten pojke nuförtiden, men Vilda bebin är i vilket fall en favorit här hemma. I alla fall hos oss vuxna.

Min man älskade böckerna om Loranga, Masarin och Dartanjang när han var liten och vi har försökt introducera Sara Olaussons tolkning av dem för Hugo.

Några av mina favoritböcker när jag var liten var Jättehemligt och Världshemligt. Jag minns inte tillräckligt mycket av dem för att kunna recensera dem nu, men jag ska se om jag hittar dem hemma i påsk så att jag kan läsa om dem. Annars finns ju alltid bibblan att ta till, eller dessa nya fina utgåvor av Jättehemligt, Världshemligt och Bladen brinner.

Grattis Barbro Lindgren!

2 kommentarer

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379

    Jag är smårädd för Loranga-gänget men upptäckte Olaussons version på biblioteket igår (i samband med att botanisera bland Barbro Lindgrens böcker). Ska bli intressant att se hur de är.

    1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5379

      Jag tycker att serien är bra, men har inte läst den så mycket att jag kan avgöra hur bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.