#augusti – nytt läsamaraton?

Det är augusti och förrgårdagens tema på Sommarlov med Kulturkollo var just #augusti. Jag ska till Landsort imorgon och förhoppningsvis stanna en hel vecka den här gången. Jag hoppas på läsmaraton, men jag vet inte. Med läsningen har det faktiskt varit upp och ner med hela sommaren, flera dagar kan vara helt läsfria vilket är helt olikt mig, medan andra dagar läser jag en hel bok. Här kommer de böcker jag hoppas på att läsa denna vecka (hoppas går ju).

Augustiböcker 2015

De första böckerna jag packar ner för en veckas semester på landet är tre novellsamlingar, ett recex och en biblioteksbok. Jag ska läsa noveller från Canada (bokcirkel), Slovenien (EU-utmaningen) och Qatar (Jorden runt-utmaningen). Sedan ska jag läsa ut den fantastiska reseskildringen En afrikan på Grönland som ska få representera Togo i Jorden runt-utmaningen. Jag har läst en tredjedel. Och så Min Jihad av Hanna Gadban som är är oerhört sugen på. Jag hoppas kunna skriva några kloka ord om den efteråt.

Mer augustiböcker 2015

Men så tänkte jag att mest noveller kan ju bli lite tjatigt och jag vill ju inte riska att inte vilja läsa nåt och då funderar jag på att ta med två av mina påbörja det böcker inför klassikerutmaningen, Övertalning av Jane Austen och Häxringarna av Kerstin Ekman. Jag nöjer mig nog med Austen för båda är rätt så sega och Austen tar minst plats. Lisa Bjärbo får också slinka med, för ungdomsböcker är alltid bra om jag skulle drabbas av lästorka.

Sedan har jag ju min kindle-app på telefonen och sommarstugan har många välfyllda bokhyllor så det ska inte gå någon nöd på mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.