Årets världsböcker 2021 enligt Årets världsböcker

Årets världsböcker 2021

Instagramkontot Årets världsböcker utsåg 2020 åtta böcker som blev årets världsböcker. Nu år det nytt år och nya åtta böcker. Jag kan konstatera att jag är en världsläsare eftersom jag läst fem av åtta böcker samt att en av de återstående tre ligger på mitt nattygsbord och väntar på mig. Bland de åtta som de utsett inns årets, kanske livets, bästa bok – Em av Kim Thúy.

Årets världsböcker 2021

Flickan som fick en röst – Abi Daré (Nigeria) Piratförlaget: en bok jag läst, tyckte mycket om och till och med bokcirklat. En kritik är att den är lite tillrättalagd, men jag tyckte som sagt mycket om den ändå.

Sändebudet – Yoko Tawada (Japan) Tranan förlag: Jag har inte läst den här, men en annan bok av samma författare för länge sedan. Jag har för mig att jag gillade den.

Mitt liv som härskare – Su Tong (Kina) Wanzhi förlag: Roligt med en bok rån Wanzhi! Jag har dock inte läst just den här, men väl en novell av samma författare som jag gillade.

Orkansäsong – Fernanda Melchor (Mexico) Tranan förlag: Boken står i min hylla, men förflyttas snabbt ner i påsen för böcker som ska tas ut till landet.

När bergen sjunger – Nguyen Phan Que Mai (Vietnam) Historiska media: En mycket fin bok om Vietnam och Vietnams historia. En av årets bästa böcker.

Himlakroppar – Jokha Alharthi (Oman) Tranan förlag: Jag tyckte inte så mycket om den här boken som jag önskar att jag skulle göra. Läste den på engelska och borde kanske ge den en ny chans i den svenska översättningen.

Em – Kim Thuy (Vietnam) Sekwa Förlag: Årets bästa bok, en av de allra bästa böcker jag någonsin läst. Kan inte säga så mycket mer. Läs min recension. Och läs boken – det är en order!

Madonnan vid Nilen – Scholastique Mukasonga (Rwanda) Tranan förlag: En mycket bra bok om spänningarna i Rwanda, de spänningar som decennier senare skulle leda till ett folkmord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.