Årets papa är André Pops

Vi är många sporttokar som älskar André Pops. Nu har tidningen Mama utsett honom till årets Papa. Det här är motiveringen:

Han var en klippa under både fotbolls-EM och sommar-OS – ständigt påläst, superengagerad och med glimten i ögat. Nu debuterar hela Sveriges sportpappa som barnboksförfattare. Vi får inte nog av dig, André!

Det har lyckligtvis redan uppmärksammats, dels av en insändarskribent till tidningen och dels av Åsa Erlandsson på Aftonbladets bilaga Vendela, att det inte står något om hur mannen är som far. Årets Papa har tidigare gått män i karriären, ofta som inte kanske ha så mycket tid för sina barn som de borde, men som gör sig bra på bild. Pops gör sig onekligen bra på bild, men om han är en bra och närvarande far förtäljer inte motiveringen. Borde inte årets pappa vara en man som är en närvarande far och, som Åsa Erlandsson skriver, vet vilket gosedjur det yngsta barnet vill ha när hen ska sova? Jag hoppas att Pops vet det, men återigen, om det får vi inget veta.

3 kommentarer

  1. ”Årets Papa” verkar funka som ”Årets man [som råkar ha barn]” – d.v.s. väldigt lite med papparollen att göra. Det är inte helt konstigt, eftersom ”årets mamas” också är lite åt det hållet. Men där tas ändå moderskapet upp på något vis.

    1. Jo men precis. Jag kollade in dem också, och att de var föräldrar ingick ju som sagt i deras paket.

  2. Jag blev så inspirerad att jag skrev ett inklägg. https://mondokanel.wordpress.com/2012/11/28/arets-pappa/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.