Ytterligare ett hedersmord

Det är fruktansvärt att det inte kunde undvikas. Trots att Maria sökt och fått hjälp kunde kommunen ändå inte skydda henne. Det känns helt för jävligt rent ut sagt att byråkrati skulle hindra Maria från att bo säkrare i en annan kommun. Det är bra att regeringen reagerar och man kan bara hoppas att det kan förhindra att fler kvinnor måste sätta livet till på grund av en förfärlig kvinnosyn.

Det är också illa att det finns de som relativiserar hederskulturen och hedersbrott i rädslan av att vara rasistiska. F! gjorde det tidigare i år och författarna bakom artikeln på Newsmill menar att man genom att prata om hedersvåld förenklar svenska mäns våld. Jag tycker att det är helt vansinnigt att resonera så och vi måste synliggöra att det finns en hederskultur, inte förneka det. Sakine Madon skriver mycket bra om det i dagens Expressen.

Läs mer om mordet på Maria: Aftonbladet, DN, Expressen, SvD

Imorgon publicerar jag en film på Folkpartiets förstasida där jag (eller en kollega) intervjuar Nyamko Sabuni om regeringens satsningar. Kika gärna in och titta på den!

UPPDATERAT

Jag inser att jag lovade för mycket. Det hanns inte med att spela in en film, men det ligger en fin text iaf 🙂

1 ping

  1. […] Jag jobbar för Folkparitet och sedan valet 2002, då partiet föreslog ett språktest för att bli medborgare, har vi anklagats för att fiska i grumliga vatten. Jag var inte förtjust i språktestet då (och är inte nu heller), men kritiken var så överdriven att jag enkelt kunde argumentera emot. Utspelen som fått kritik har sedan dess varit ganska många och ibland har jag tyckt att argumenten liknar den som F! har mot att använda begreppet hedersvåld (som jag skrev om häromdagen). […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.