Wolf, Naomi; Skönhetsmyten, 1991

SkönhetsmytenDetta är en sån där ”måstebok” och jag började läsa den med stor spänning. Jag blev dock grymt besviken (kanske än en gång för att jag är liberal och tror på marknadsekonomi). Efter att ändå tvingat mig själv att läsa den märkte jag att den ändå hade vissa poänger. Skönhetsmyten är det som kommit efter att kvinnan frigjort sig för att hålla kvar kvinnan i schack. Genom att i blir tillsagda att vara vackra genom religion, sex, politik och media kommer vi att tvingas underkasta oss skönhetsmyten. Jag tror att det ligger något i det hon skriver, men en hel del är mest politisk agitation och han inget med verkligheten att göra. T ex påstår hon att veckotidningar tvingas skriva positiva artiklar om något de gjort reklam för, annars får de inga annonsörer. Detta stämmer inte, i alla fall inte i Sverige. Enligt mediarådgivare jag känner har journalister mycket högre integritet än så. Och sedan är det ingen som säger att man måste göra någonting.

1 kommentar

5 pingar

  • agge12 september, 2010 kl. 09:28
  • Svara

  du e fasligt naiv! hahahah!

 1. […] De feministiska böckerna som var med: Virigina Wollf – Ett eget rum (Jag läser den i sin helhet nu, ett utdrag finns här.) Betty Fiedan – Den feminisna mystiken Margaret Mead – Coming of age in Samoa (Jag läser den nu.) Naomi Wolf – Skönhetsmyten […]

 2. […] De feministiska böckerna som var med: Virigina Wollf – Ett eget rum (Jag läser den i sin helhet nu, ett utdrag finns här.) Betty Fiedan – Den feminisna mystiken Margaret Mead – Coming of age in Samoa (Jag läser den nu.) Naomi Wolf – Skönhetsmyten […]

 3. […] börjar det brännas och på den här listan har jag läst: Betty Friedan (20), Naomi Wolf (19), Jessica Valenti (13) och Simone de Beauvoir (12). Valentis andra bok (11) står i min bokhylla […]

 4. […] dock besviken när hon på slutet jämför tvånget att bära slöja med tvånget att vara vacker (jämför Skönhetsmyten av Naomi Wolf). Som sagt ligger det något i det hon säger, men att inte ens problematisera graden av […]

 5. […] dock besviken när hon på slutet jämför tvånget att bära slöja med tvånget att vara vacker (jämför Skönhetsmyten av Naomi Wolf). Som sagt ligger det något i det hon säger, men att inte ens problematisera graden av […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.