Valenti, Jessica; Full frontal feminism; 2007

Full fontal feminismEn debattbok av grundaren till femninisting.com som jag köpte på underbara Barnes and noble i Georgetown, Washington DC. Det är en bok som är mycket avslappnad och rolig och mycket lättläst. Bokens syfte är att tala om för dig att du innerst inne är feminist, även om du inte hade fattat det. Den tar upp olika områden där kvinnor har det sämre än män och är, trots språket och attityden, mycket nyanserad. Vi uppmanas att behålla våra efternamn när vi gifter oss och inte gifta oss för att få en vacker ring. (Dock nämns ingenting om brudöverlämning, något som jag tycker att amerikanska feminister borde titta närmare på.) Jag skrattade och jag upprördes, jag dunkade näven i bordet och jag sökte mer info på nätet. Kort sagt så var det en bok som berörde mig mycket och jag kommer att beställa hem alla böcker som Valenti har skrivit! Och jag uppmanar alla feminister läsa boken samt gå med i facebookgruppen feministing.

8 pingar

Hoppa till kommentarformuläret

  1. […] mer: Guardian (av Jessica Valenti), The telegraph, The independent, Adlibris, […]

  2. […] börjar det brännas och på den här listan har jag läst: Betty Friedan (20), Naomi Wolf (19), Jessica Valenti (13) och Simone de Beauvoir (12). Valentis andra bok (11) står i min bokhylla och väntar på att […]

  3. […] Full frontal feminism 2007 […]

  4. […] Full frontal feminism av Jessica Valenti: Eftersom det finns förlag som översatt Susan Faludi så förstår jag inte varför ingen vill ta sig an Valenti. Amerikanskt så det förslår, men ändå mycket bra, grundläggande och engagerande. Valenti har även skrivit en mycket bra bok om oskuldsmyten, eller kanske snarare renhetsmyten (The purity myth) om unga tjejer som lovar sina fäder att förbli oskulder till de gifter sig. […]

  5. […] så sent som i år. Året därpå, dvs 2008, var jag åter i USA och i Washington hittade min man Full frontal feminism av Jessica Valenti. Den boken kände jag att jag bara var tvungen att läsa och efter det rullade det på. Den andra […]

  6. […] fann Full Front Feminism av Jessica Valenti. En mycket bra bok! Här sitter jag på en studentpub och vi åt fantastiska […]

  7. […] köpte Valentis bok Full Frontal Feminism när jag var i Washington 2008. Det var min make som fann boken när jag sökte efter cool […]

  8. […] alla de böcker jag har läst om feminism, som exempelvis How to be a woman (Caitlin Moran, UK) och Full frontal feminism (Jessica Valenti, USA), så är det det de tar upp som det absolut viktigaste […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.