Recension: Fisher, Carrie; Wishful drinking; 2008

Whishful drinking Carrie Fisher var Princess Leia i Star Wars. Hon levde med ett ständigt alkohol- och drogmissbruk över sig. Julen 2016 gick hon plötsligt bort. Några dagar senare dog även hennes mamma, Debbie Reynholds. I Whishful drinking berättar Fischer om sin uppväxt i Hollywood och sina problem.

Jag lyssnade på när Fisher själv läste din bok via Storytel. Hon är rolig i sitt sätt och trots bokens allvar skrattade jag flera gånger. Hon skriver om hur en extrem uppväxt i en kändisvärld kunde få vem som helst att falla i drogträsket. Hon skriver det dock utan att skylla ifrån sig. Det intressanta är att trots allt skit hon får ta för att hon växer upp i Hollywood så är det ändå en bipolär sjukdom som ligger bakom henne missbruk.

Carrie Fisher är otroligt rolig att lyssna på. Jag skriver lyssna för det är lite så jag känner när författaren själv läser upp sin självbiografi. Det blir nästan mer som ett sommarprogram. Jag tyckte bättre om The princess diarist och med tanke på att den här kom först så känns den mer som en försmak till den ”riktiga” biografin. Ändå intressant att läsa om hur en kvinna kan bli som är barn till två Hollywoodstjärnor. Boken känns genuin och med äkta känslor, men den känns också grund. Det är inte direkt en djup barndomsskildring. Inte heller en allvarlig bok om missbruk. Det är mer en tokrolig berättelse om Hollywood-livets baksidor. Men gott så på något vis.

Läs mer: Adlibris, Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.