Vinterväder och coronadepp – januarisummering 2021

Familjen vid Hellasgården

Familjen försöker sig på något vintrigt.

Januari har varit mycket depp för min del. Det är ju något hemskt jobbigt över att komma tillbaka till jobbet efter en lång ledighet och det är vinter och ingen vår i sikte så långt ögat kan nå. I augusti är ju läget lite annat. Fina sommarhelger finns att se fram emot ett tag i alla fall. Nu har allt känts tungt och meningslöst. Snön har gjort att det  blivit lite mer uthärdligt, men minskad smittspridning står högst upp på önskelistan just nu.

Det är ett år sedan nu som vi fick vårt första coronafall i Sverige. Om en månad har vi levt med smittan i Sverige i ett år. Samtidigt som det känns jobbigt på ett personligt plan att sitta hemma och inte träffa folk, så känner jag också en stor oro för vårt samhälle. Vad kommer ett till ett och ett halvt år i isolering göra med oss? Vad finns kvar när vi öppnar upp? Jag försöker att fokusera på det som är positivt, vi kommer att längta efter att ses, zoom-möten med vänner på andra orter är här för att stanna och vi kanske kommer att jobba hemma mera. Men ofta oroar jag mig för den smäll vi kommer att få när detta är över.

Min läsning

Jag har varit lite väl inriktad på romantik och lättsmält i januari och det har yttrat sig mest i form av TV-serier. Läsningen har blivit lite lidande, men kom ändå igång i slutet av månaden. Det är för tidigt att spåna hur detta kommer att påverka årsmålet på 140 böcker.

Världsläsning: Jag ska läsa från 40 länder och har sagt att även kortare texter räknas. Häromkvällen när jag läste två finlandssvenska böcker (varav en av Tove Jansson) och en sydkoreansk barnbok för mitt minsta barn och kom på att de länderna såklart också ska räknas in. Jag ligger ju minst sagt bra till, men tänker att det blir svårare och svårare när de lättaste länderna är avprickade.

  • Japan
  • Sverige
  • USA
  • Storbritannien
  • Italien
  • Rwanda
  • Finland
  • Sydkorea

Språk: I januari har jag bara läst på svenska och engelska.

Fantastiska fruntimmer: Jag läste den estniska poeten Marie Under, som jag varit sugen på länge.

Hittat i min hylla: Nej, inget den här månaden. Eller jo, jag recenserade en bok jag läste innan jul, På guldfiskens rygg av den rumänsk-svenska poeten Gabriela Melinescu

Månadens färgbok: På Instagram har What you readin? kommit med ett initiativ att vi ska läsa en bok på en given färg varje månad och januari var grön. Jag bestämde mig då för att speedläsa ut min tegelsten Middag för sex av kinesiska Min Lu. Recension på den kommer inom kort! Följ #färggladahyllvärmare2021 på Instagram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.