Vill du ligga med mig då?

Vi kommer att nynna på den hela sommaren:

Om du tror att jag är farlig, kanske tänder du på det. Vill du ligga med mig då om sanningen ska fram.

Eric Amarillos låt fastnar lätt. Jag tänkte inte först att det var en låt av en bitter man som aldrig får ligga, utan mer en ironisk låt om spelet på krogen. Efter att ha läst en intervju med Amarillo i dagens DN är jag av annan åsikt. Där säger Amarillo att det alltid är män som inte får ligga och kvinnor som kan välja och vraka. Bitterkuk med andra ord. Vi har hört det förut. (Julia Skott har bloggat fantastiskt roligt om att texten lika gärna kunde varit skriven av en tjej.)

Visst, jag kan köpa att det finns ett större urval för många tjejer. Killar tenderar kanske att vara något mer urskillningslösa, medan tjejer tänker efter en eller två gånger innan de slår till. Jag tror att det är så och jag tror att det beror på vår uppfostran. Det kan förklara varför tjejer får fler mejl på dejtingsajter än killar och fler förfrågningar på krogen.

Amarillo slår fast i slutet av artikeln, att en kille måste vara hård. Det är lustigt att han vet vad ALLA tjejer vill ha. Dessutom ojar han sig över de dubbla budskap som han anser att tjejer kommer med. Då vill jag bara tillägga att det inte är så jäkla lätt för oss heller. Jag har många bittra minnen från mitt eget singelliv. Det var inte så att jag alltid fick ligga, fastän jag ville det. Erbjudandena haglade inte varje kväll. Livet på dejtingsajter var inte heller ett enda väljande och vrakande. Min upplevelse där var att många killar hade väldigt höga krav på tjejer (snygg, inte för tjock, inte politiskt höger, mjuk men inte mesig osv osv). Det har hänt många gånger att jag har försökt att charma någon kille genom att vara rolig och ha snygga kläder, men han har lik förbannat stirrat sig blind på någon av mina kompisar som inte var intresserad. Sånt känns aldrig kul, men sånt händer både killar och tjejer.

Malena Ivarsson sa i en fantastisk kommentar till artikeln om Amarillo att det är bra att män är mer osäkra och att det gör att vi blir mer jämbördiga på dejtingfronten och det kan jag inte annat än hålla med om. Ibland verkar det som om män ser det som att världen är uppdelad i töntar och hjältar (precis som i cola zero-reklamen) och att de alla är övertygade om att de är hjältar. Det är bara att glida fram till tjejen och ta henne med storm. Så borde det iaf fall vara. Men nu finns feminismen och tjejerna har blivit jädrans nitiska och den nya mansrollen är svår att passa in i.

Men vad fan. Vad dig själv för bövelen! Visst, du kanske inte alltid får ligga då men när du får det kanske det är med kvinnan i ditt liv. Varför vill du ha en tjej som vill ha en kille som spelar en roll? Som lyckligt gift kvinna kan jag tillåta mig själv att se lite mer krasst på det hela. Jag fick en man som ville ha en kvinna som var (och fortfarande är) självständig, hade integritet, hade starka politiska åsikter och var feminist. Jag charmade honom med att vara som jag är. Och det samma gällde för honom. Vi fick ligga genom att vara som vi är.

Uppdaterat

Läs här av bloggen cupcake carny skriver om samma sak. Otroligt träffsäkert!

29 kommentarer

2 pingar

Hoppa till kommentarformuläret

  • Fredrick17 juni, 2011 kl. 07:17
  • Svara

  Måste jag bli feminist för att få ligga…. vart är Sverige på väg?

  1. Vill du ligga med en vettig tjej, så skulle jag rekommendera det. Men vi har ju alla som tur är våra egna preferenser.

  2. Stackars lilla bitterkuken!

   • Staffan26 november, 2011 kl. 10:59
   • Svara

   Nej inte fan ska du bli feminist för att ligga, tvärtom. Dessutom BLI feminist? Pratar du om att odla åsikter med flit, skum grej att pyssla med.

  • Julia18 juni, 2011 kl. 05:28
  • Svara

  @fredrick: nej, du behöver inte bli feminist. de flesta tjejer är inte feminister. de har mycke makt och bestämmer vem som får skriva i tidnngar, men i verkligheter gillar inte vi tjejer heller feministerna. vi gillar schyssta killar som är som killar ska va.

  1. Jag ogillar verkligen när folk generaliserar och tror sig kunna tala för alla tjejer eller killar. Alla har vi olika preferenser! Vad har du för belägg för att alla tjejer (som inte är feminister) ogillar feminister?

   1. ”Tjejer tänker efter en eller två gånger innan de slår till”.

    Att generalisera och tala för alla är tydligen förbehållet blogginnehaverskan.

  2. Om du fortsätter att läsa står det tro i meningen efter. Det är en viktig skillnad.

 1. Mannen ligger ju ej så sällan på kvinnan – men är ändå i ett hopplöst underläge – för ”With this I´m going to control your LIFE !”. Sådan är verkligheten – som jag ser det.

  1. Det är noterat.

 2. Du rekommenderar alltså att man ska bli feminist för att få ligga med en vettig tjej? Jag antar att du då menar att feminister är vettiga genom att tillämpa något slags arvssynd för att förtrycka halva jordens befolkning, att ljuga om könsmaktsordningen, slå ner små pojkar så att de redan i tidig ålder tappar intresset för utbildning och sedan hävda att detta är barnens/pojkarnas eget fel. Om detta är vettigt för dig så är det fascism för mig. Om detta vore den enda lösningen skulle jag hellre leva som eunuck. Men tack och lov finns det kvinnor som vågar vara kvinnor utan att hindras av en massa komplex och psykoser

  1. Snälla du, har du inget bättre för dig än att gå till en feministisk blogg och spy ut din galla över feminister? Jag skulle rekommendera Flashback. Där kan du säkert hitta likasinnade.

  2. Se där, en bitterkuk!

  • lols18 juni, 2011 kl. 05:59
  • Svara

  Stackars då. Du kanske bara behövde gå ner 5 kilo så hade folk bombarderat dig med mejl. Det är väl ett av de få kraven kvinnor har på sig för att vara gångbara på marknaden. Till skillnad från män som ska kunna försörja, skydda, inte gråta, inte va tråkig, ta plats…

  1. Jag är medveten om att det ställs höga krav på män, men det ställs även höga krav på kvinnor. Att behöva gå ner fem kilo kan vara väldigt ångestladdat och inget man ska ironisera över. Att inte ta för mycket plats, att vara mjuk, inte ha för starka politiska åsikter, ha lagom bra självförtroende, förväntas ta störst ansvar för familj och barn mm mm är krav som ställs på kvinnor. Jag säger inte att det inte ställs höga krav på män, bara det att det ställs minst lika höga krav på kvinnor. Och alla tjejer får inte ligga, så enkelt är det.

 3. Singel-Sylvia gör ju en tolkning av Eriks låt: http://www.youtube.com/watch?v=3L0-BMaViDc, som jag tycker är en oerhört skön och subtil känga…

  1. Hahahaha. Jag skrattar så jag gråter. Det var ta mig sjutton det bästa jag hört på länge! Efter åren på bröllopstorget så kan jag bekräfta att dessa tjejer finns.

 4. Min erfarenhet är att en hel del män över huvud taget inte definierar de kvinnor de finner oattraktiva som kvinnor. Alltså får alla kvinnor ligga (eftersom de som inte får ligga inte är kvinnor utan något annat, t ex kärringar)

  1. Det var en intressant iaktagelse (som förmodligen stämmer!). Jag har funderat på om det inte är så att eftersom många män kan tänka sig att ligga med vem som helst och de flesta kvinnor är något mer selektiva blir slutsatsen att män anser att alla kvinnor få ligga medan kvinnor anser att de inte får det. Kan det vara så enkelt?

   1. Tja… – FeministBrud – vem vet

    • morgan25 juni, 2011 kl. 12:18
    • Svara

    Nej väldigt få män kan tänka sig att ligga med vem som helst, däremot är nog de flesta män benägna att ligga med lite mindre attraktiva kvinnor om de inte får de absolut attraktivaste.
    Men väldigt få män kan tänka sig att ligga med precis vem som helst, vi män vill också vara attraherade av dem vi ligger med

  • sven23 juni, 2011 kl. 02:05
  • Svara

  En anledning till att partnermarknaden är kvinnornas marknad är att det råder överskott på män i dom yngre och medelålders åldersgrupperna. I alla åldrar upp till 60 år finns det över 100 000 fler män än kvinnor i Sverige.

  • sven24 juni, 2011 kl. 12:55
  • Svara

  Anledningen till det där som män tycker är så jobbigt att kvinnan vill att mannen skall vara både hård och mjuk både macho och mjukis är som så mycket annat biologiskt.Speciellt när det gäller könsspelet mellan man och kvinna kommer djuret i människan fram.
  Det hårda är attraktivt det signalerar handlingskraft han kan ge kvinnan och barnet mat och skydd.Men han får inte vara för hård det kan ju vara farligt för honan och avkomman därför måste han kunna visa mjukhet och ömsinthet också.
  Men i och för sig kan ju en man vara enbart mjuk också om han har mycket pengar och status.Det gör ju att kvinnan och barnet får det bra materiellt.

 5. Ooops…jag ber om ursäkt att jag inte insåg att du bara ville ha kommentarer från rättrogna. Sådant kallas emellanåt för åsiktsförtryck, men feminism går väl lika bra antar jag. Och på tal om flashback-nivå så har du ju en god anhängare i Hampus Eckerman som kallar alla med avvikande åsikt för ”bitterkuk”. Han hoppas nog på att få ligga med en ”vettig tjej”.

  Men om jag nu hade så fel i mina kommentarer. Kan du då med din överlägsna analysförmåga förklara varför pojkars studieresultat kraftigt har försämrats det senaste decenniet samtidigt som feminismen ha stärkt sina positioner i Sverige. Har pojkar månne genom en plötslig mutation blivit dumma i huvudet? Eller är det måhända deras eget fel som påstods i en statlig utredning ledd av en kvinna? Och är det då rimligt att beskylla barn för de vuxnas havererade utbildningspolitik. Skulle man ha fört samma resonemang om det rörde sig om flickor? Hjälp mig genom att förklara, kanske finner jag ljuset.

  1. Ursäkta mig, men komma och förolämpa någon å det grövsta, få ett matchande svar och sedan kalla det åsiktsförtryck, det var väl ändå väl magstarkt?

   Om du vill ha en diskussion om pojkars sjunkande skolresultat så får du fan uttrycka dig bättre än att beskylla mig för att vara förtryckare och fascist. Jag svarar inte seriöst på sådana inlägg och kalla det åsiktsförtryck om du vill, men om du läser här så kommenterar jag mycket som inte är mina egna åsikter. Dessutom – this is my blog and I cry if I want so.

 6. Hallå där!
  Skrev just ett inlägg om detta på min blogg.

  http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2011/september/vill-du-ligga-med-mig-da-not.html

  Hade ingen aning om att det fanns sådana här snack. Därför sökte jag lite för att se om han (Eric) förklarat sig något.
  Tack!
  Nu ska jag till den artikel och läsa.
  Bra skrivet här. Konstigt att så många blir så arga….

  Hälsningar
  Yohanna

  1. Det är känsligt antar jag. Man vill väl få en förklaring till att man inte får ligga och det ska vara en förklaring som inte innebär att du behöver göra något för att förändra dig själv ;o)

  • Anthon16 september, 2020 kl. 03:28
  • Svara

  Nu är jag väldigt sen på bollen här, lite som vanligt. I majoriteten av min uppväxt har jag varit singel, detta ändrades för tre år sedan.

  Faktum är att jag tror att den här låten har ett dolt budskap, dvs en person är olyckligt kär, och om han ändrar de här egenskaperna med sig, ”vill du ha mig då?”

  Men ja, att kalla mig själv för feminist är antagligen att överdriva, men jag tror på allas lika värde, att oavsett vilken bakgrund, kön, etnicitet, politisk åsikt, så är vi alla människor lika mycket värda,. Jag har under den senare tiden börjat att inse att livet är ömtåligt och helt enkelt ta vara lite extra på sina relationer som alltid kommer att finnas där, ta hand om er!
  Med vänliga hälsningar Anthon

   • Hanna21 september, 2020 kl. 04:06
    Författare
   • Svara

   Det här inlägget är skriver för nio år sedan och jag har inte analyserat närmare vad låten handlar om. Jag minns bara att jag tänkte första gången jag hörde den att den var lite ironisk. Sedan såg jag en intervju med Amarillo och ändrade mig helt. Det var mycket ”alla tjejer får ligga” i den. Och det får långt ifrån alla tjejer. Men vad fint att du hittat någon! Det är underbart när man känner att man hittat rätt i relationsdjungeln.

 1. […] fick många kommentarer på mitt inlägg om Eric Amarillos låt Om sanningen ska fram. Jag tänkte först skriva något mer, men så blev det en krönika i Tidningen NU istället. Här […]

 2. […] me! En kvinnlig replik på Vill du ligga med mig då. Tack Mia för […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.