Vila

Idag går jag in i vecka 40. Det är alltså en vecka kvar till beräknas förlossningsdatum. Nu kan det ju dra ut på tiden mer än så, men jag fokuserar på att överleva en vecka till. Jag är glad att jag såhär på slutet har varit så fylld med feministisk glöd att jag har bloggat och twittrat som bara den, men nu börjar jag känna mig väl trött. Och det finns en förklaring till det. Jag har högt blodtryck och riskerar havandeskapsförgiftning. Det är ingen större fara såhär i vecka 40 eftersom det värsta som kan hända är att förlossningen måste sättas igång (de som drabbas av det i v 25 får det betydligt värre).

Igår skickades jag till förlossningen av min barnmorska, då mina värden var väl dåliga. Nu ska jag observeras av dem. Förutom blodtrycket var alla andra värden bra, så än så länge är det ingen fara på taket. Medicinering: VILA!

20110825-143421.jpg

Jag bokar nu av alla åtaganden under resten av graviditeten och ska ägna en timma varje dag åt Masterchef Australia. Lagom ansträngande. På lördag börjar friidrotts-VM så då finns ännu mer skoj att titta på.

20110825-144926.jpg

Jag ska jobba lite mer lågintensivt med Feministbiblioteket och har är några recensions-ex som ska läsas: Karin Alfredssons senaste, Pojken i hiss 54 från Damms förlag, Alice Munros För mycket lycka från Pocketförlaget och Hatar Gud kvinnor? från förlaget Fri tanke av Ophelia Benson och Jeremy Stangroom. Jag ska varva läsning med sömn när jag inte tittar på TV. Nu ska jag försöka hålla mig från datorn ett tag för att vila, vila, vila.

2 kommentarer

    • Annica26 augusti, 2011 kl. 10:56
    • Svara

    Stort lycka till! Kommer sakna dina blogginlägg 🙂

    1. Vad gulligt skrivet! Jag kommer dock försöka att uppdatera så gott det går. Hälsan måste ju komma i första hand, men snart är ju bebisen ute! Och jag inbillar mig att då kommer det att finnas hur mycket tid som helst att blogga 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.