Vikten av en bra politisk ledare

Birgitta Christina Annie

Det har väl inte undgått många att jag känner mig ganska vilsen politiskt nuförtiden. Inte så att jag vacklar i min övertygelse, nej snarare att jag har svårt att hitta en partipolitisk hemvist. Efter att ha gett halva mitt liv åt Folkpartiet har jag inte känt att jag kan vara en aktiv medlem där längre. En av orsakerna, och det är det som detta inlägg ska handla om, är avsaknaden av en bra politisk ledare som jag känner ett starkt samröre med.

Det är ingen hemlighet att jag gärna sett att Birgitta Ohlsson nu skulle bli Liberalernas partiledare. Det finns ingen annan som hon och därför är hon det enda alternativet som finns. Som jag ser det. Som Birgittas vän och som medmänniska så tycker jag att hon gör rätt i att säga nej, men som liberal tycker jag att det är oerhört tråkigt. Det finns för mig inga andra personer som kandiderar som jag kan se som en ledare som Liberalerna behöver så mitt intresse för partiledarvalet i det partiet är därför tämligen ljum. Tyvärr.

Men det finns hopp om en bättre framtid! En av de få personer som jag ser som Liberalernas framtid, Christina Örnebjär, kandiderar till Liberala Kvinnors ordförande. Nu har valberedningen otroligt nog inte henne som förslag, men jag hoppas ändå att ombuden förstår att Christina skulle vara en fantastisk kvinna att leda förbundet. Hon är orädd, hon engagerar, hon är ideologisk stabil och hon får alla som är i hennes närhet att känna sig välkomna.

Det känns som att ett medlemskap i Liberalerna är långt borta för min del, men ett medlemskap i Liberala Kvinnor kanske ändå är inom räckhåll! Det är ett förbund jag jobbat för och som jag i grunden tror på och det vore så roligt om medlemmarna valde att låta Christina leda förbundet. Medlemmarna i Liberalerna i Örebro valde att peta ner henne på riksdagslistan och det tyckte jag var helt obegripligt och hoppas att ombuden på Liberala Kvinnors landsmöte inte gör ett liknande misstag!

Nu är det lyckligtvis inte val än och jag måste inte välja ett politiskt att rösta på än på tre och ett halvt år. Om Liberalerna inte kan få en Birgitta Ohlsson som ledare så hopas jag, för deras skull, att de hittar en Annie Lööf. Det måste de om de ska ta sig över spärren. Ledare är viktigt även om politiken är det viktigaste. Utan en person som kan föra fram politiken och visa tydlighet, är det svårt att få några röster. Och med tanke på det nya läget med JÖK:en och annat elände, är det desto viktigare att hitta någon som kan leda partiet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.