Recension: Bruin, Moa de; Vera Svansons dagbok för trädgårdstomtar och superkära; 2023

Vera Svansons dagbok för trädgårdstomtar och superkäraVera Svansson är numera en favorit både hos min son och hos min dotter. Vera Svansons dagbok för trädgårdstomtar och superkära läste jag för Hugo och det är den fjärde boken i serien.  Böckerna är skrivna av Moa de Bruin och Rabén och Sjögren ger ut dem. På sociala medier har författaren meddelat att en femte bok är planerad, men att den blir den sista.

I denna fjärde bok om Vera Svanson kommer hennes moster Bibban att spela en stor roll eftersom hon lyckas hamna hos polisen ett antal gånger. Detta leder till att hon försöker satsa på att bli kriminell, snarare än polis. Hugo börjar en tiktok-karriär som musiker och blir superpopulär. Vera inser att hon nu vill vara tillsammans med Hugo, men han är fullt upptagen med annat. Samtidigt under dramalektionerna låter läraren Sara att bli regissör – det som Vera skulle bli. Men inget av detta är det värsta. Lise ska flytta och inget kunde vara värre.

Det är en lika rafflande bok den här gången och trots att böckerna är ganska lika, skiljer det sig tillräckligt mycket för att man inte ska känna att man läser samma bok om och om igen. Men ett litet problem för mig var att jag läste den här boken parallellt med den första i serien, eftersom Selma ville läsa den, och det är inte riktigt att rekommendera. Nu läser jag annan bok för Hugo, så jag slipper blanda ihop böckerna.

I den här boken blir det mer känslosamt. Vissa saker löser sig, men andra gör det inte. Som det är i verkliga livet och det kan ju bli bra ändå tillslut, även om man inte tror det när man bara är elva år. Vi ser fram emot den avslutande delen och hoppas att det går bra för Vera, även om hon har en viss förmåga att hamna i trubbel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.