Veckans feminist: Natasha Walter

Kort fakta

Född 1967 i London
Debuterade med boken The New Feminism 1998
Startade välgörenhetsorganisationen Women for Refugee Women 2006

Natasha Walters feministiska gärning

Natasha Walter föddes i London 1967 och hennes far var anarkisten och humanisten Nicolas Walter. Hon pluggade på St John’s College i Cambridge och sitt första jobb som journalist fick hon på Vouge. Efter det har hon varit redaktör på The Independent och kolumnist i The Guardian.

1998 gjorde hon feministisk författardebut med boken The New Feminism. Den gick ut på att alla segrar var vunna och att det nu var det dags gå vidare. Tolv år senare, 2010, har hon ändrat sig. Hon ger ut boken Living Dolls som handlar om den brittiska sexindustrin som omfattar mycket från herrtidningars skönhetstävlingar där glamourmodeller ska få en chans att slå igenom till strippklubbar och topless-restauranger. En av bokens stora poänger är att så länge flickor uppfostras att bli levande dockor, har vi lång väg kvar till jämställdhet.

Walter är mycket engagerad i flyktingfrågor och 2006 startade hon välgörenhetsorganisationen Women for Refugee Women. Föreningen verkar för kvinnor som söker asyl i Storbritannien.

Walter bor i London med man och två barn.

Natasha Walter och jag

Jag och min make var i London förra våren och då var ett av mina mål att jag skulle hitta bra feministiska böcker från Storbritannien att recensera i Magasinet Neo.  Jag hittade då bland andra Living Dolls. Förutom att den tar upp den negativa sidan av sexindustrin, så tar den också upp många biologistiska argument och ”forskning” som hon sågar. Om det skrev jag en artikel om på Newsmill förra året.

Bok av Natasha Walter som jag läst och recenserat

Living Dolls 2010

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.