#världsutmaningen2014 – en liten uppstyrning

Gammal världskarta

Jag gillar uppstyrda utmaningar. Jag gillar listor att bocka av och luckor att fylla i. Annas utmaning, #världsutmaningen2014 är en perfekt utmaning för mig, förutom att den har lite lösa tyglar. Men det är naturligtvis inget som hindrar mig från att göra min egen uppstyrning!

För det första har jag ett mål på tio nya länder under fliken Kvinnor i världen.

För det andra har jag gjort en lista fylla i med böcker så att jag garanterar mig själv en bredd. Parentesen är antalet böcker inom kategorin. Inga länder får förekomma två gånger och Sverige räknas inte.

Europa
Norden (2)
Västeuropa (2)
Östeuropa (2)

Afrika
Norr om Sahara (2)
Söder om Sahara (2)
Sydafrika (1)

Asien
Muslimska Asien (2)
Indien (1)
Kina (1)
Ost- och Sydostasien (2)

Oceanien (2)

Nordamerika
USA/Canada (2)
Mexico (1)
Karibien (1)

Sydamerika
Brasilien (1)
Övriga länder (2)

Jag deltar redan i Lyrans utmaning om all världens kvinnor i min bokhylla och de böckerna jag läser där kan jag även bocka av här, men bara böcker som platsar i biblioteket räknas.

2 kommentarer

 1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383
  • Anna19 januari, 2014 kl. 10:09
  • Svara

  Styr och ställ precis som du vill! Huvudsaken är att vi läser och tipsar om världslitt. Med tanke på mitt kontrollbehov är det ett under att jag ordnat en så flummig utmaning…

  1. Deprecated: Funktionen get_user_by_email är föråldrad sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') i stället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5383
   • Hanna20 januari, 2014 kl. 07:59
    Författare
   • Svara

   🙂 Det är bra med lösa tyglar, för då kan fler vara med! Jag har upptäckt att jag får upp läslusten när jag kan pricka av på en lista. Det låter fullkomligt främmande för de flesta, men vi är ju alla olika!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.