Vad jag är sugen på i vårens bokutgivning

Vårkatalogen 2021

Jag har i vanlig ordning läst vårkatalogen från Sveriges bokhandel, satt hundöron och kryssat för. Jag tänkte skriva om några intressanta titlar som jag ser fram emot att läsa i vår. Det finns såklart många, många fler jag kommer att bli sugen på, men det här är ett axplock. Efter att ha läst vad andra recenserat eller vill läsa, kommer jag få mer tips och idéer. Vad är det man säger? Så många böcker, så lite tid. Bäst i vår är i vilket fall att Sofi Oksanen kommer med en ny bok på svenska!

Januari

Anna Tell – Norr om Beirut (Wahlström och Widstrand): Jag har läst Anna Tell förut och gillar hennes deckare. Det är spännande med någon som har erfarenhet från krigszoner.

Sara Omar – Skuggdansaren (Polaris): Om jag orkar ska jag läsa den här, som är en fristående fortsättning på Dödstvätterskan.

Februari

Sofi Oksanen – Hundparken (Albert Bonniers): ÄNTLIGEN! Behöver inte skriva så mycket mer.

Helena Dahlgren – Ellens val x 2 (Lovereads): Jag känner Helena och tycker att det är roligt att hon nu ska ge ut två böcker för vuxna. Spännande!

Eva-Karin Gyllenberg – Svenska kvinnliga pionjärer (Ordalaget): En bok om kvinnor vi ej bör glömma. Det är alltid lika trevligt med sådana böcker och antologier.

Ann-Heléne Laestadius – Stöld (Romanus & Selling): Jag har älskar Laestadius böcker för ungdomar och det är hennes första roman för vuxna. Ser mycket fram emot den och förhoppningsvis plockar vi upp den i någon av mina bokcirklar.

Mars

Anna-Lena Laurén – Sammetsdiktaturen (Norstedts): Jag gillar Anna-Lena Laurén och tar dagligen del av henne tweets. En bok om Ryssland av någon som kan, ska bli mycket spännande att läsa.

Britt-Marie Mattsson – Kvinnorna byggde välfärden (Piratförlaget): Ytterligare en bok om kvinnorna som byggde Sverige. Jag gissar att den kommer ut lagom till 8 mars.

April

Caitlin Moran – Mer än en kvinna (Albert Bonniers): Caitlin Moran är alltid Caitlin Moran!

Sara Lövestam – Ljudet av fötter Piratförlaget

Kicki Sehlstedt – Bara ett offer (Bazar): Jag har gillat hennes andra deckare, så jag ser frma emot att läsa denna när den kommer ut!

Trude Teige – Mormor dansade i regent (Bazar): Jag vill läsa mer skandinaviskt och Det här är en norsk bok om tre generationer kvinnor.

Riad Sattouf – Framtidens arab 4 (Cobolt & Kartago): Ja! Jag läste de tre första i våras och blev helt såld. Ska bli kul att läsa även den här.

Kim Tuy – Em (Sekwa): En till äntligen! Älskar Kim Thúy och ser mycket fram emot denna.

Juni

Denise Rudberg – Er tredje man (Bookmark): Tredje delen i serien Kontrahenterna, som jag verkligen gillar. Ser fram emot försättningen!

2 kommentarer

 1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211

  Har bara läst första delen av Framtiden arab och vill verkligen läsa vidare. Hade missat att en fjärde del var på gång.

  1. Deprecated: get_user_by_email har upphört sedan version 3.3.0! Använd get_user_by('email') istället. in /customers/3/5/e/feministbiblioteket.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5211
   • Hanna23 januari, 2021 kl. 09:24
    Författare
   • Svara

   Jag såg i våras att den fanns på franska. Det ska tydligen bli sex totalt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.