Utmaningar 2019 – så gick det

Feministbiblioteket nobel

Jag hade ett par utmaningar under året, men det var egentligen bara nobelläsningen som det blev något riktigt av. Eller snarare var det den som jag blev tänd på och gjorde allt för att slutföra. Jag har saknat den glöden. Det var längesedan jag hade en utmaning som drog tag i mig så och jag hoppas att jag hittar en till nästa år.

Nobelläsningen

Jag körde två olika delar i nobelläsningen. Den ena var att läsa dem allihop och det gick hur bra som helst. Det andra var att läsa in mig på kvinnor som skulle kunnat få priset om världen sett annorlunda ut. Där gick det ok, men fortfarande har jag inte orkat ta tig i exempelvis Den afrikanska farmen av Karen Blixen. Alla som jag läst presenterades i julkalendern.

Lyrik

Jag tänkte satsa på lyrik 2019 och det gick ok. Jag läste Tua Frosström, Else Laske-Schüler, Maria Wine och Margaret Atwood. Jag läste även Anna-Maria Lenngren och Anna Achmatova. Men det blev kanske inte den stora utmaningen som jag hade tänkt från början. Jag tycker dock att jag kan säga att jag klarade utmaningen.

Månadens språk

2018 hoppade jag på Ugglan och bokens utmaning  Månadens språk, som innebar att man skulle läsa minst en bok som hade ett på förhand angivet originalspråk. Jag älskade utmaningen och tänkte köra den 2019 också. Men någonstans på sommaren då jag läste en urtråkig bok med originalspråk grekiska, tröttnade jag. Så kan det bli!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.