Utmaningar 2016: Transpersoner

Transflaggan

Nu var det längesedan jag fick fet kritik från transpersoner att den feministiska kanonen inte bara har en transofob med (Germanie Greer ska ha uttalats sig rätt vidrigt mot transpersoner) utan också att den totalt saknade någon bok med transperspektiv. Jag efterfrågade då bra böcker av eller om transpersoner, men fick inga bra svar. Jag har ägnat flera år av efterforskningar och tror mig äntligen ha hittat en bra lista.

Målet är att läsa tre böcker med transperspektiv, men det får gärna bli fler. Och med transperspektiv menas att det är transpersonens erfarenheter som är i centrum, inte eventuella släktingar eller vänners (som i Min pappa Ann-Christine).

Janet Mock – Redefining Realness
Lili ElbeThe first sex change
Maria Ramnehill – Transfeminstiskt manifest (utkommer på Atlas i mars)
Vanessa LopezJag har ångrat mig

Jag tar mer än gärna emot fler tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.